Гришо загуби финала в Стокхолм, но отново сътвори удара на деня

галерия:

снимка: stockholmopen.se

Вчера най-добрият български тенисист Григор Димитров претърпя първия си неуспех при защита на титла на турнира в Стокхолм вчера, но отново спечели сърцата на публиката с невероятните си изпълнения на корта.

23-годишният хасковлия допусна обрат от Томаш Бердих след 7:5, 4:6, 4:6, като за чеха това бе втора титла в шведската столица след 2012 година.

Гришо показа, че е играч, с който всеки трябва да се съобразява, след като изоставаше с 5:3 в първия сет, но в крайна сметка успя да обърне Бердих, като за това му помогнаха и няколко от вече превърналите се в негова запазена марка фантастични отигравания.

Едно от тях спокойно може да спори за удар на турнира. Става въпрос за хотшота на Димитров в 12-ия гейм на първата част, с който той си осигури две точки за пробив в подаването на чеха.

Томаш Бердих вкара мощен сервис, но Гришо успя да върне топката. Последва опит за уинър на на чеха, който прати българина в ъгъла на корта със страховит форхенд. Това, което последва, бе бекхенд слайс на Димитров, с който той матира съперника си, оставяйки го невярващо да гледа как топката го прехвърли.

Насладете се на поредния шедьовър от ракетата на Маестро Димитров: