Гришо: Трябва да вдигна шум на трева (ВИДЕО)

снимка: Mutua Madrid Open

Нашият Григор Димитров гледа с надежда към предстоящите мачове на тревна настилка. Българинът смята, че е на прав път и му трябв аоще малко, за да може да затвяря някои "криви" двубои. Той подхожда с оптимизъм преди участието си на турнира в Щутгарт. Гришо стартира днес около 16:00 часа срещу поляка Йежи Янович, с което слага началото на изявите си на тревни кортове.

Хасковлията говори пред официалния сайт на АТП и каза, че ще се наслаждава на участието си в Германия, още повече, след като вече е смятан за един от фаворитите в Щутгарт след отпадането на Роджър Федерер.

"В началото на годината мисля, че играех невероятен тенис. Като цяло не съм твърде разочарован от клей сезона. Разбира се, можех и чувствах, че можех да направя повече, но в доста мачове имах аванс от пробив, аванс от един сет и просто трябва да изчистя някои малки детайли и отново да вляза в този победен ритъм. Не е лесно, защото мисля, че последните 5-6 месеца взеха много от мен, физически и психически, но смятам, че постепенно се връщам на правилния път. Мисля, че играя добър тенис. През годината показах страхотен тенис. Мисля, че съм подобрил играта си във всички отношения, просто трябва да направя още една малка крачка, за да мога да си затварям мачовете. Играя на високо ниво във всеки един турнир.

Понякога е малко лудо, защото започваш годината, да речем, втори и си казваш "добре", а после изведнъж виждаш, че си девети. Трябват ми по-добри резултати в следващите седмици, разбира се. Трябва да вдигна шум по време на сезона на трева и да съм сигурен, че върша правилните неща, за да мога да печеля", коментира Гришо.