Гришо си събра багажа от Мадрид преди да го е разопаковал

Милош Раонич отстрани Григор Димитров още в първия двубой на българина в Мадрид. Канадецът грешеше по-рядко и бе по-стабилен в подаванията си, което му донесе успех със 7-5 3-6 6-3. Следващият му съперник в испанската столица ще бъде сънародникът му Денис Шаповалов.

След като в първите си две подавания Григор вкара 9 поредни първи сервиса, отпускайки само една точка на противника си, в първите три разигравания на третото игра на втори и изостана с 0-40 след непредизвикани грешки. Отново не намери корта при първия си начален удар, но ретурът на Раонич при втория също излезе в аут. Намали до 30-40, а нов добър сервис доведе до дюс. Първата ни ракета отново намери ритъма си и се измъкна.

Двамата сервираха умело и до 5-5 взимаха безпроблемно подаванията си. Тогава обаче Димитров откри с две непредизвикани грешки и бързо изостана с 0-30. Намали разликата, но последва двойна грешка и два брейкбола. Хубав втори начален удар в тялото измъкна българина при първата възможност, но при втората Раонич натисна от ретур и накрая завърши с воле.

Григор пласира два добри ретура, но не успя да спре силно сервиращия канадец.

При 15-15 в четвъртия гейм на втората част Раонич допусна първата си двойна грешка в мача. Григор отвори следващото разиграване с хубав ретур и пое инициативата, което доведе до нов пропуск от ракетата на съперника му и до два брейкбола. При 15-40 канадецът излезе на мрежата и бе преодолян – пробив и 3-1.

При 40-15 изглеждаше сякаш световният номер 4 ще затвърди бързо, но две грешки по-късно се стигна до дюс. Последваха два хубави сервиса и авансът на българина се увеличи.

Изключителен минаващ удар на Григор направи резултата 0-15, но при втория опит топката закачи върха на мрежата. Все пак Раонич изглеждаше далеч по-неуверен и започна да вкарва по-рядко първи сервис. Изостана с 15-30, но успя да спечели подаването си  – 2-4.

В следващия гейм Милош Раонич също изпълни хубав минаващ удар, а непредизвикана грешка доведе до 15-30. 24-ият в света си изработи два брейкбола, но Димитров спаси и двата. Ас даде предимство на първата ни ракета, а следващата точка – аванс от 5-2.

Две непредизвикани грешки днесоха известно напрежение за третия поставен, но ас му осигури сетбол. Не успя да се възползва от първата си възможност, но при втората игра сервис-воле и прати двубоя в трети сет.

При 1-1 и 15-15 Раонич натисна бекхенда на опонента си и успя да поведе, но в следващото разиграване бе оставен без шанс и отново се стигна до паритет. Посрещачът не успя да надгради.

Макар темпото да падна, двамата все пак взимаха подаванията си без особено затруднение. Това се промени при 3-3 и 15-15, когато канадецът допусна втората си двойна грешка в двубоя, но бързо навакса с аут. Димитров се добра до брейкбол, благодарение на непредизвикана на съперника си, но Раонич отново се представи стабилно на начален удар и се измъкна.

След това дойде ред и на канадецът да окаже натиск. Хубав ретур го изведе напред с 30-15, но бързо се стигна до равенство. Поредната непредизвикана грешка на българина в мача даде шанс за пробив на съперника му. Солиден сервис го измъкна за момент, но двойна грешка даде нова възможност на Милош Раонич. Този път той взе инициаативата в разиграването и материализира брейкбола – 5-3.

Григор се добра до 30-30, но изпрати топката в аут и даде мачбол на опонента си. Последва поредният мощен сервис и победа за Милош Раонич – 7-5 3-6 6-3.

TennisKafe.com