Гришо си отмъсти на аржентинец в Китай за нервен срив от Истанбул

снимка: БГНЕС/EPA

Ракета номер едно на България Григор Димитров победи с 4:6, 6:4, 6:3 аржентинеца Диего Шварцман на тенис турнира в Китай. Така хасковлията си уреди място на 1/2 финалите.

Двамата са играли един път досега. На 1 май Шварцман победи Димитров с 2:1 на финала в Истанбул. Мачаът обаче ще се запомни най-много с гневните реакции на Гришо по време на двубоя. Той строши много ракети и отнесе редица критики. Специалистите се усъмниха дали е психически стабилен.

В първвя сет Гришо стигна до три точки за пробив при първото подаване на Шварцман, но ги пропиля. В петия гейм настъпи критичен миг за Димитров, и аржентинецът стигна до две точки за пробив. Гришо спаси първата, но след това Шварцман поведе с 3:2. Григор пропусна четвърта в мача точка за пробив в шестия гейм, и позволи на съперника да затвърди своя и да поведе с 4:2.

Втория сет отново започна колебливо за Димитров. При 1:1 Шварцамн стигна до точка за пробив и веднага се възползва от това. Григор Върна пробива и изравни за 4:4. Аржентинецът бе на крачка от това да пробие хасковлията отново, но пропусна шанса. Григор обаче го проби за 6:4.

В третия сет двата си размениха по няколко пробива. Димитров стигна до преднина от 4:1.

На 1/2 финала Димитров ще играе срещу победителя от двойката Доминик Тием - Алберт Рамос-Винолас.