Гришо се раздели със своя треньор

Григор Димитров реши да предприеме кардинални мерки, за да спре стремглавато си пропадане в ранглистата и в мачовете. Хасковлията и дългогодишният му треньор Дани Валнерду вече няма да работят заедно.

Новината съобщи самият Димитров на своята официална страница в "Туитър". "След мача в Мадрид с Дани, моят дългогодишен треньор, седнахме поговорихме. След три страхотни години ще разделим своите пътища. Постигнахме някои страхотни неща и имахме невероятни моменти на корта. Искам да благодаря на Дани за всичко, което направи за мен и му желая всичко най-добро в следващите начинания", написа плейбоят, който е №46 в света и редовно бива отупван от играчи по-назад от него.

Под ръководството на Валверду най-добрият български тенисист постигна върха в своята кариера, спечелвайки "Мастърс" турнира в Синсинати, финалният турнир на ATP в Лондон и достигайки до №3 в световната ранглиста, както и полуфинал на Аустрелиън Оупън. 

Последва трудна 2018-та година, а не без влиянието и на контузия в началото на настоящия сезон, Димитров в момента е в дупка.