Гришо с прогрес в ранглистата без игра! Почва в Мадрид днес от 13.00

снимка: Инстаграм

Родна ракета №1 Григор Димитров бележи прогрес в световната ранглиста, дори без да е играл официален мач в последната седмица. Хасковлията от днес отново е №12 в света, изкачвайки се с една позиция напред. Причината затова се крие в повечето отпаднали точки от актива на Томаш Бердих, който се свлича с две места до 14-ото. От това се възползва и Лука Пуй, който вече е е 13-и.

В топ 10 има само една промяна и тя е придвижването на шампиона от Истанбул Марин Чилич до седма позиция за сметка на вече осмия Кей Нишикори.

Алберт Рамос-Винолас се изкачва с две места до 17-ото, а Пабло Кареньо-Буста, шампион в Ещорил, се завръща в топ 20 до №18. Третият шампион от изминалата седмица, Александър Зверев в Мюнхен, също бележи прогрес от една позиция до №19. Ник Кириос се смъква до 20-о място, а Роберто Баутиста Агут изпадна от топ 20 и е 21-и.

Другите българи в топ 600 също бележат прогрес. Втората ни ракета Александър Лазов се изкачва с 10 места до №345. Димитър Кузманов е №515 с прогрес от 7 места, а Александър Лазаров е №585, след като бе №590 преди 7 дни.

Днес Григор Димитров стартира участието си на супер турнира от сериите Мастърс в Мадрид. Той ще открие надпреварата на корт "Аранча Санчес Викарио". 

Това означава, че битката на българина с германеца Филип Колшрайбер ще стартира около 13:00 часа българско време. 

Гришо няма точки за защитаване в испанската столица от миналия сезон. През 2016 г. той отпадна на старта на надпреварата от представителя на домакините Пабло Карено Буста. 

При победа над Колшрайбер, във втория кръг първата ракета на България ще се изправи срещу победителя от двойката между хърватския ветеран Иво Карлович и испанеца Роберто Баутиста-Агут.