Гришо преди 1/8-финала: Жегата не ме плаши, ще гледам Кириос от ваната

снимка: twitter.com

Григор Димитров остана доволен от начина, по който се бори срещу Андрей Рубльов в двубоя им от третия кръг на Откритото първенство на Австралия. Световният номер 3 се класира за 1/8-финалите в надпреварата след труден успех с 6-3, 4-6, 6-4, 6-4 в мач, който се игра при ужасни за тенисистите условия - температура около 40 градуса по Целзий.

"За мен това са най-важните мачове – когато нещата не вървят, да намирам начин да победя. Той е невероятен играч, знаех какво да очаквам и какво да направя, но някои аспекти от играта ми просто не работеха. Доволен съм обаче, че спечелих мача", сподели доволният българин на корта след успеха. 

"Дори сега отивам да отработя някои неща, физически се чувствам добре. Жегата въобще не ме изплаши днес, което е добър знак. Просто трябваше да остана спокоен и целенасочен. Трябваше да си пестя енергията, мачът бе дълъг, продължи над 3 часа", заяви Григор.

Той бе попитан за уроците, които му е дала 2017 година. Българинът сподели, че тя е била една от най-добрите му и не е променил нищо за началото на новата година. 

"Много добър въпрос. Продължих да правя това, което правя. Не промених нищо специфично. С хората от екипа сме много близки и се опитваме да работим върху нещата, от които имаме нужда. Понякога самият процес помага. Аз започнах силно през януари и продължих. Мисля, че е много важно в началото на годината да имаш добри мачове и да изградиш увереност. С всеки следващ турнир влизаш в различен ритъм и работиш върху различни неща. В края на годината всичко си дойде на мястото", обеща Димитров.

На 1/8-финалите той ще се изправи срещу победителя от срещата между Ник Кириос и Жо-Вилфред Цонга. Световният номер 3 сподели, че ще гледа мача им с интерес.

"Ще гледам този мач от ледената вана. Двама невероятни играчи. Кириос играе невероятно и е у дома. Джо се е доказал тук. Ще видим атрактивен тенис. Двамата сервират добре и сигурно ще опре до няколко точки", прогнозира накрая Григор Димитров.