Гришо пред CNN: Щастлив съм, горд съм, че съм българин!

снимка: twitter.com

Новият номер 3 в тениса Григор Димитров даде интервю пред CNN, в което сподели емоциите си покрай най-голямата титла в своята кариера. Първата ни ракета грабна трофея от "Мастърс" турнира на осемте най-добри в Лондон след победа с 2:1 сета на финала над Давид Гофен. Българинът сподели, че е горд от постижението не само за себе си, но и за своята родина.

"Тази победа значи много за мен, за семейството ми и за моя отбор, но и за родината ми. Щастлив съм, горд съм, че съм българин. Играя за моята страна цял живот и съм сигурен, че хората ще оценят това", каза развълнуваният Димитров.

"След всеки мач да виждаш знамената, атмосферата, приказно е. Чувствах се така сякаш играя у дома. Винаги е прекрасно, когато постигнеш нещо такова за страна като моята. Разбира се, ние имаме традиции в тениса със сестрите Малееви.

Искам това да бъде пример не само в спорта, но и на усърдната работа. Няма значение откъде си, когато мечтаеш, работиш правилно, отдаден си и влагаш страст, всичко си идва на мястото и ето го резултатът", сподели Григор Димитров.