Гришо позлатен от мощен спонсор (ВИДЕО)

Родна ракета №1 Григор Димитров парафира златен договор с мощна компания от Америка. Това става ясно от видео, публикувано в профила му в Инстаграм. Българинът става рекламно лице финансовата компания "American Express". 

Фирмата е най-известна с кредитните си карти, сметкови карти и бизнес с пътнически чекове. С кредитните карти на US-фирмата се извършва около 24% от общия обем на транзакциите в долари в САЩ, което е най-висок дял за отделна компания, издаваща карти.

Не става ясно какви суми ще касира наш Гришо от рекламния договор, но със сигурност става дума за доста милиони.

ВИЖТЕ РЕКЛАМНИЯ КЛИП НА ГРИГОР ТУК

Междувременно се разбра,ч е Григор Димитров иска да завърши годината силно, въпреки незадоволителния сезон досега. Топ тенисистът ни е във Виена, от където сподели, че напоследък много неща са се случили с него на корта и извън него, но все още усеща позитивната енергия около себе си.

„Чувствам се прекрасно. След Пекин много неща се случиха на корта и извън него. Нуждаех се не само от почивка, но и да се реабилитирам по някакъв начин. Изкълчих и глезена си, така че имаше много неща, с които да се справя“, каза Димитров.

Съперник на българина в първи кръг е Михаил Кукушкин, който се състезава за Казахстан. Димитров и Кукушкин до този момент са се срещали три пъти, като Григор отстъпва с 1-2 победи в общия баланс. Последният им двубой бе на US Open през 2015 г., когато казахстанецът спечели в пет сета.

„Беше хубаво и да се прибера у дома и да продължа да тренирам“, добави Григор, който след Пекин е имал и консултация с лекар, починал си е няколко дни и след това е подновил занимания.

„Виена е страхотен град. Наистина бих искал да се поразходя. Градът е хубав и има толкова много история и наследство. Малко се разходих и бях впечатлен. Ще се опитам, ако имам време, да поогледам. Това е един от последните турнири за годината, все още усещам много позитивна енергия около себе си.“

„Приемам го като лично предизвикателство сега да завърша годината силно. Не изиграх много мачове тази година и ще опитам финален щурм, да покажа, че още съм способен. Това ще ми помогне за повече увереност след края на сезона. Повече вълнение, свеж въздух.“

Междувременно, Андрей Рубльов се класира за втори кръг на АТР500 турнира във Виена, след като се наложи със 7-6(3) 6-0 над Денис Кудлва в мач между двама квалификанти. Победителят очаква във втори кръг Григор Димитров или Михаил Кукушкин, които излизат на корта в сряда.