Гришо почна сезона на червено с комфортна победа над жабар

Григор Димитров стартира сезона на клей настилка с успех. Нашето момче надви с 2:0 сета ( 7-5, 6-4) над Матео Беретини в Монате Карло. Именно в Монако българинът живее и тренира най-често. Може би затова не се пропука и макар да изоставаше с пробив още в началото срещу италианеца, после навакса и във важните моменти демонстрира концентрация.

Срещата продължи близо два часа и предложи множество обрати, печеливш от които излезе Димитров.  

Първият сет не започна никак добре за българина, който след ранен пробив изоставаше с 0:2 гейма и дори беше близо до пасив 0:3, след като позволи на италианеца да стигне до нов брейк-пойнт. До втори пробив за радост не се стигна и това се оказа решаващо, защото до края на сета българинът не само успя да навакса изоставането си, но и с късен брейк си гарантира преднина със 7:5. 

Втората част започна по идентичен начин – с пробив за Беретини. И този път обаче Димитров не се сломи и успя бързо да навакса пасива си, след което с пробив в десетия си гейм си гарантира крайния успех. 

Във втория кръг българинът ще срещне Денис Шаповалов или Ян-Ленард Щруф. Стъпало по-напред пък е възможен дуел с 11-кратния шампион в турнира Рафаел Надал. Именно испанецът спря Григор в Монте Карло преди 12 месеца, когато двамата се срещнаха на полуфиналите. 

Мачът днес започна с повече от 3 часа закъснение заради дъжда, който се изсипа над Княжеството.