Гришо: Парите и точките не са водещи за мен

Родна ракета №1 Григор Димитров говори пред официалния сайт на АТП. Хасковлията не прави добър сезон, въпреки че от днес се изкачи с една позиция и е под №5 в ранглистата. За първи път Гришо коментира дали мисли основно за парите, които печели от турнирите. 

"Мислиш си, че само талантът може да ти печели мачове, но е много по-различно. Аз никога не гледам по този начин на нещата. Да, вероятно съм талантлив, но талантът не ти носи победи. Помага ти, но не печели мачове.

Може да ти помогне да спечелиш два, три, четири мача, но толкова. Ако искаш да си шампион от Големия шлем, да си номер 1 в света, има много други неща, които трябва да правиш, за да стигнеш до това ниво", споделя Григор пред сайта на АТП.

"Зависи върху какво се фокусираш. Аз никога не съм бил от тези играчи, които се концентрират върху парите от наградни фондове и точките. Винаги се насочвам към позитивите. Беше тежко да загубя в първия кръг на "Уимбълдън", но трябва да извадя позитивите от тази негативна ситуация. Знам, че това е едно от най-трудните неща в тениса - да останеш позитивно настроен след загуба.

Всеки мач е много важен за мен в момента. Не се опитвам да се върна до номер 2,3 или 4 в света. Концентриран съм върху голямата картина и нещата, които искам да подобря. Понякога два-три мача могат да обърнат нещата. Ако останеш спокоен и правиш правилните неща, не знам кога ще се променят нещата", допълни хасковлията.