Гришо мечтае: Имам сили за титла от Шлема

Родна такета №1 Григор Димитров вярва, че може да спечели турнир от Големия шлем. Хасковлията е уверен в това, но ако успее да направи по думите му - "последната крачка". Българинът вече два пъти достигна до полуфиналите на "Уимбълдън" през 2014 година и на Откритото първенство на Австралия през 2017 година, като именно преди два сезона в Мелбърн беше най-близо до финал, на загуби драматично в пет сета от испанеца Рафаел Надал. В Мелбърн той има и два четвъртфинала. 

"Демонстрирал съм, че мога да се справям добре. Печелил съм големи турнири като в Синсинати, няколко пъти съм бил на четвъртфинали и на полуфиналите в Шлема. Остава да направя следващата крачка. Колко далеч съм от титла от Шлема? Щеше ми се да мога да го кажа, но когато се готвиш всеки ден и влагаш всичките си усилия, това е най-важното. Просто никога не знаеш през коя седмица или кой турнир ще бъдат твоите. Трябва да продължа да правя точните неща, за тренирам правилно и да бъда добър с хората. Свърши си работата като човек и успехът ще дойде. Това е което искам да правя. Да играя тенис е мой личен избор, така че дали съм номер 3 в света, 4 или 5 или 50, това няма да ме промени като личност. Но, разбира се, искам да се представям още по-добре, да се завърна в топ 10 и дори да стигна още по-напред, отколкото съм бил досега. Трябва да правя всичко стъпка по стъпка, да започна отново да печеля големи мачове и титли, а с това ще нещата ще се наредят", коментира Димитров.

Гришо има шанс да сбъдне мечтите си още тези дни. Той би в първия кръг в Мелбърн с 3-1 сета Янко Типсаревич, а утре около 10:00 часа излиза в следващия кръг срещу уругваеца Пабло Куевас.