Гришо: Искам титлата

Григор Димитров докосва титлата, защото се класира за финала в Лондон след трилър в три сета срещу коравия Джак Сок снощи. Българинът ще спори за трофея с Давид Гофен, който хвърли сензацията и отстрани световния номер 2 Роджър Федерер.

След големия си успех Гришо направи бърз разбор:

"Знам, че не показах най-добрата си игра, но вярвах в победата във всеки един миг. Форхендът на Джак ми създаде много неприятности. В третия сет се стремях да пробия, но той ми създаде много трудности със сервиса си. За да печелиш мачове като този, трябва да си контролираш нервите. Опитах да бъда силен колкото мога. Ако ме беше пробил в последния гейм, щеше да е трудно да се съвзема", разясни хасковлията.

Относно съперника си на утрешния финал Гофен, който по-рано тази седмица победи с два сета с 6:0, 6:2, Григор заяви:"Никога не ми се е случвало да играя два пъти в една седмица с един и същ играч. Пълната зала ще ме вдъхнови и гледам напред към купата, която искам с цялото си същество", каза гришо. Финалът е утре в 20:15 часа и Sporta.bg ще го следи на живо.