Гришо имаше проблеми, но влезе в основната схема в Женева

Григор Димитров се класира за основната схема на турнира на червени кортове в Женева, който е от категория АТП 250. В решаващия квалификационен кръг, най-добрият български тенисист се наложи с 2:0 сета над Томас Фабиано (Италия), в отделните части 7:5, 6:3. 

В първия сет нашият допусна пробив и в един момент от частта губеше с 2:4. После обаче се стегна и не допусна нов срамен мач през годината.

След като официално се класира за основната схема, Димитров ще срещне някой измежду: Федерико Делбонис, Таро Даниел, Раду Албот и Фелисиано Лопес в следващия си двубой. Иначе победата над Фабиано днес бе под №2 за Димитров срещу този съперник от 2 срещи. Първата бе на Аустрелиън Оупън тази година, а българинът спечели със 7:6 (5), 6:4, 6:4.

Двубоят започна на силно темпо и със сервис на Гришо. Хасковлията не изпита сериозни затруднения и спечели подаването си на 30. Първото такова на италианеца обаче не бе така добро, както на българина и той можеше да бъде пробит, но в крайна сметка отрази брейкбола, който се бе отворил пред Димитров. Срещата продължи с два разменени гейма и така сте стигна до 5-ото разиграване. В него Григор сервираше, но допусна пробив за 2:3. Последва сервис на 0 и Фабиано поведе с 4:2. Родният спортист обаче се съвзе и отговори също със сервиране, спечелено на 0. Най-оспорваният гейм се оказа за 4:4, където българинът върна пробива след 7 брейкбола. Двубоят продължи равностойно и при 6:5 италианецът сервираше за влизане в тайбрек. До такъв обаче не се стигна, тъй като Гришо проби за втори път и успя да спечели първия сет със 7:5.

Втората част започна експресно за Гришо и той спечели много бързо първото си подаване, повеждайки с 1:0. Неговата игра бе още по-добра във втория гейм, където успя да осъществи категоричен пробив на 0, повеждайки с 2:0. Последва страхотен сервис, който отново бе спечелен на 0, а Димитров вече водеше с 3 чисти гейма. Първият такъв за Фабиано дойде за 3:1. Димитров обаче отново бе солиден на своето подаване, за да покачи на 4:1.  Фабиано все пак успя да намали на 4:2 в следващия си сервис. За негово съжаление Гришо отново бе на ниво при подаването си и го спечели на 0, за да дръпне с 5:2. Последва нов слаб сервис за италианеца, при който се отвори мачбол за хасковлията. Той обаче не се възползва и така получи възможност да спечели срещата на свой сервис. В него Българинът изпита трудности, но успя да два брейкпойна и при първия си мачбол, затвори сета и срещата с 6:3.