Гриша Ганчев: Купих си акции на ЦСКА, давам ги на чичо Пенчо

Днес Красимир Балъков даде първата си пресконференция като старши треньор на Литекс, а преди това изведе "оранжевите" и на първото им съвместно занимание. Бившият национал бе представен лично от собственика на ловчанлии Гриша Ганчев.

Благодетелят на Литекс заяви, че според него Балъков не е по-слаб треньор от бившите наставници на отбора Христо Стоичков и Любослав Пенев.

Ганчев довери, че договорът на специалиста е за две години, защото той така е пожелал, а поставените цели са място в топ 3 и продължаването на клубната политика да бъдат налагани млади български футболисти.

Президентът на Литекс каза още, че е един от хората, които са си купили акции на ЦСКА, а сега чака "червените" да му върнат парите заради провалената публична емисия. Той се пошегува, че не иска пари, а мисли да ги подари на легендата Димитър Пенев.

"Аз съм си купил акции на ЦСКА, сега ще ми ги връщат. Можете да проверите. На чичо Пенчо ще ги даря", коментира Ганчев.

"За нас ще бъде голяма чест Балъков да предаде опита и знанията си на футболистите и с него да реализираме целите, които сме си поставили. Целите пред Литекс винаги са място сред първите три в крайното класиране.

Идеите ни с тези на Красимир Балъков съвпаднаха, той имаше голямо желание да работи с тези млади футболисти, да предаде опита и знанията си, защото е една икона в нашия футбол. Знаете какво е нивото на държавата, футболът според мене е на малко по-високо ниво. Но ние винаги трябва да се стремим да преследваме по-големи цели", пък бяха първите думи на Ганчев при представянето на Краси Балъков..

Той изказа за първи път публично благодарност към двама от предишните треньори, които някога са били съотборници с Балъков в националния отбор на България.

"Ние сме изключително доволни и от Любослав Пенев, и от Христо Стоичков, които бяха тук преди Балъков. Нямаме забележки към тях и аз не мисля, че треньорът Балъков е по-слаб от треньорите Пенев и Стоичков. Така че той ще доразвие младите футболисти, които имаме и които останаха, защото виждате как западните клубове ги взимат. Ние сме длъжни да ги пускаме, за да играят на още по-високо ниво".

"Литекс има концепция, която ще спазва. И за нас е важно да даваме шанс на български играчи. Ще имаме разбира се и попълнения от чужбина, но в рамките на нормалното. Сигурно ще вземем още две момчета, за да подсилим състава, но ние сме българи и ще акцентираме върху българското.

Що се отнася до нашите футболисти, всичките ги искат, но ние не ги даваме. Нека първо да станат играчи и тогава", завърши собственикът на "оранжевите".