Григор: Трудно е да пренеса на корта добрата си игра в тренировките

снимка: twitter.com

Григор Димитров започна с труден успех "Мастърс" турнира в Маями, след като изоставаше със сет от Максимилиан Мартерер и трябваше да го обръща, за да премине в трети кръг. Българинът се наложи с 4-6, 6-2, 6-1 и отдаде дължимото на 22-годишния си съперник след срещата. Той призна, че е трудно да намери обратно формата си, но върви стъпка по стъпка и нещата се получават постепенно. 

"Той се чувстваше много комфортно на корта през първия сет, изигра много добър мач", похвали Димитров своя опонент. "Намираше добри ъгли при ударите си. Условията бяха по-различни днес, бях тренирал единствено през дните, така че бе изненадващо, но трябваше да се наглася бързо". 

"Щастлив съм от крайния резултат. Всяка победа е от значение за мен в момента. През последните седмици нещата не се нареждаха, както исках, но се опитвам да намеря правия път стъпка по стъпка и днес бе първата крачка в тази посока", заяви обнадежденият Григор. Той допълни, че е трудно да намери най-добрата си форма в състезателни условия

"Трудно е. Играеш толкова добре по време на тренировките и искаш да пренесеш това в надпреварата, но не е толкова просто, условията са различни. Понякога може да си абсолютно готов тактически, но просто да не си на нужното ниво от психическа гледна точка. Отнема време. Независимо какъв ранкинг имаш, трябва да преминеш през този процес", сподели първата ни ракета.

Следващият съперник на световния номер 4 ще бъде Жереми Шарди, който няма победа срещу него на твърди кортове. 

"Много добър играч. Имали сме няколко тежки двубоя. Разполага със силен сервис и силен форхенд. В момента просто искам да се концентрирам върху себе си, как се представям и как се подготвям за мачовете", сподели Григор Димитров.