Григор: Това е най-добрата ми година - печеля дори когато не играя на ниво (ВИДЕО)

галерия:

снимка: twitter.com

Григор Димитров говори пред сайта на АТР преди да започне участието си на турнира от сериите "Мастърс" в Париж. Първата ни ракета е пределно мотивиран за добро представяне във френската столица. Той обаче сподели вълнението си от дебютното участие на финалния турнир на АТР в Лондон, който ще бъде в средата на ноември. Българинът заяви, че през целия сезон е мислел само за това и "Мастърс" турнира в британската столица е бил голямата му цел. 26-годишният Димитров сподели, че това е най-добрата година в кариерата му и отличи един ключов фактор: той побеждава дори когато не играе добре. 

"На първо място - обичам да играя в Париж. Живял съм в града, познавам го добре. А също и хората, идвайки тук толкова пъти. Без съмнение това е най-добрият ми сезон. Успях да поддържам постоянно ниво през цялата година. Спечелих големи турнири, пропуснах някои надпревари и това ми помогна да остана по-свеж и по-въодушевен от турнирите, в които играя. В крайна сметка резултатите показват всичко това. Голямо постижение е да бъда в Лондон не само за мен, но и за екипа ми", коментира Димитров.

"Класирането в Лондон е огромно постижение. В последните 3-4 седмици играх много добре. Имах и някои тежки загуби, но в същото време не спирах да вярвам. Вероятно ще осъзная какво точно съм сторил едва когато пристигна в Лондон, когато поговоря с приятели и със семейството си и особено с баща ми, на когото дължа толкова много. Страхотно е да видя всички тези, които от толкова дълго вярват в мен. Всички от щаба ми заслужават голямо признание", сподели първата ни ракета.

"Показвах постоянство в изявите си през целия сезон. Класирах се на четвъртфинали и полуфинали почти всяка седмица, върнах се в Топ 10, защото започнах да побеждавам и в мачовете, в които не демонстрирах най-добрия си тенис. Това е една от големите разлики. Работих допълнително дори и тогава, когато не бе нужно да бъда на корта или в залата. Толкова различни неща ме тласкаха към крайната голяма цел", разкри българинът.

"Обичам да участвам на турнири в зала. Има значение как се настройваш към условията. Не на всички им харесва, но предизвикателството е голямо. Правиш едно и също нещо, без да се влияеш и да виждаш времето навън дали е слънчево, или не е. Толкова съм благодарен за всичко, което ми се случи през тази година – и на открито, и на закрито. Фокусиран съм върху себе си и искам да покажа най-доброто, на което съм способен", твърдо решен е Григор Димитров, цитиран от tenniskafe.com.

Вижте пълното интервю с Григор Димитров ТУК!