Григор: Стокхолм е вторият ми дом

Григор Димитров призна, че чувства Стокхолм като свой втори дом. В шведската столица българинът спечели първата си титла от АТР през 2013 година, а сега започна с трудна победа над поляка Йежи Янович - 7-5, 7-6(5). Първата ни ракета остана доволен от успеха, независимо как бе постигнат той, и се надява да стигне далеч в турнира от сериите АТР 250.

"Обичам да съм тук, спечелих тук първата си титла. Благодаря за подкрепата. Всеки път се чувствам като у дома. Имам много хубави спомени", сподели Димитров, цитиран от tenniskafe.com. 

"Доволен съм от постигнатата победа – това е всичко, което мога да кажа. Всичко опираше до няколко точки. В първия сет имах само един брейкбол и го реализирах. Направих и само един минибрейк в тайбрека – това беше всичко в мача днес. В момента просто съм удовлетворен от начина, по който победих. Йежи е много тежък опонент, последния път загубих от него. Мачът беше труден, но се радвам, че спечелих така", заяви първата ни ракета.

Той се притеснява от следващия си съперник - Миша Зверев. Двамата ще излязат на корта днес малко след 16:30 часа българско време.

"Още един труден опонент. Много е опасен, особено на закрито, играе сервис-воле. Много е труден. Трябва отново да покажа своята игра", заяви Григор Димитров.