Григор стана почетен гражданин на Хасково, разплака се и обяви, че ще води там свои гаджета

галерия:

снимка: Дарик радио - Хасково

На церемония на тенис кортовете на ТК „Хасково 2015“, Григор Димитров бе удостоен със званието „почетен гражданин“ на своя роден град.

На събитието присъства кметът на Хасково Добри Беливанов и председателят на общинския съвет Таня Захариева, която връчи отличието на българската звезда в тениса. Самият Григор бе изключително развълнуван като дори се разплака по време на събитието.

В обръщението си кметът на Хасково Добри Беливанов подчерта: "Ти прослави града ни и накара много хора по света да търсят на картата къде се намира Хасково". Картина с името „Пътят” от друг почетен гражданин на Хасково - Иван Чаушев, подари на Григор Димитров хасковският кмет.

4155831
"Това е най-голямото отличие, което съм получавал. Определено ще го взема със себе си и ще го нося винаги, където и да съм. Защото човек, когато успява, не трябва да се самозабравя и трябва да помни от къде е тръгнал!", каза развълнуваният Григор Димитров по време на церемонията, цитиран от Гонг.

Към церемонията имаше огромен интерес като комплексът „Юнак“ не успя да побере всички желаещи да зърнат своя любимец. Фенове имаше дори по оградите, а доста хора останаха на улиците покрай кортовете.

Димитров бе избран за почетен гражданин на Хасково още през 2014 година, но до момента нямаше възможност да се завърне в града, за да получи отличието.

На въпрос дали би завел в Хасково Никол Шерцингер или някое друго свое гадже и как ще представи града пред въпросната дама, Гришо се сопна: Откъде знаеш, че вече не съм водил в Хасково своя любима. Може и да съм,но не казвам. Ако доведа тук гадже - ще му кажа, че това е моят дом", каза тенисистът.