Григор: След трудния мач виждам, че съм по-добър на клей

снимка: twitter.com

Григор Димитров коментира представянето си на турнира в Барселона, след като вчера надви много трудно Малек Джазири на 1/4-финалите. Българинът отрази два мачбола и спечели срещу тунизиеца, с което доказа, че формата му на червена настилка се подобрява все повече и повече.

"Това беше един от дните, в които нещата просто не вървяха в правилната посока. Доволен съм от победата. Не показах най-добрата си игра, но съумях да победя. Изоставах в третия сет и така и не направих някакъв категоричен обрат", каза първата ни ракета за победата срещу Джазири.

"Подобрявам се на клей и към момента искам да съм малко по-спокоен, да се уверя, че продължавам да се подобрявам и да трупам мачове на клей", продължи световният номер 5, цитиран от tenniskafe.com.

"Няма какво толкова да говориш с треньора си за тези моменти, защото знаеш къде си сбъркал и какво е можело да направиш по-добре. За мен е ясно, беше и по време на мача, по време на почивките. Знаех какво точно трябва да направя и какво правех. Трябва да седнем и да минем през някои моменти от мача и да се уверим, че следващия път няма да направя същите неща и да се опитам да избегна някои ситуации.“

Пабло Кареньо Буста е следващия съперник на Григор, а той не определи фаворит: "Просто трябва да излезем и да играем. Имаме почти еднакво време да починем и да се подготвим. Играта за мен е много по-важна обаче. Физически съм добре, играх почти три часа, а това винаги е добър знак", заяви първата ни ракета.