Григор постави Ришар Гаске на колене насред Париж

Григор Димитров стартира мощно на мастърса в Париж и помете представителя на домакините Ришар Гаске във втория кръг. Нашето момче подчини франсето в 2 сета - 6:4 и 6:4. В досегашните срещи Гаске водеше с 5:2 успеха срещу хасковлията, но статистиката вече е 5:3, като в последните 2 мача грищо бие. Българинът проведе мача пределно концентриран и с ясен план как да спре съперника, а в трети кръг ще играе с Джон Иснър.

Григор и американецът имат два мача в общия си баланс и делят по победа. В последната среща нашият постигна чиста победа на Мастърса в Синсинати тази година, където по-късно спечели и дебютна титла на турнир от такава категория.

В първите четири гейма и двамата сервираха много силно и подаващите почти не получиха възможност да играят, а в редките случаи, в които го правеха, най-често се стигаше до непредизвикани грешки.

До 4-4 нищо на корта не се промени и Григор и Гаске бяха твърде солидни в сервис геймовете си, за да създадат дори малка предпоставка да бъдат поставени под напрежение.

Все пак първото по-сериозно предизвикателство дойде за представителя на домакините, който при 4-5 сервираше за оставане. Гаске направи двойна грешка за 30-30, а в следващото разиграване бе изтласкан далеч зад основната линия и защитата му се пропука. На сетбола французинът пресили форхенд и прати сета в посока на съперника – 6-4.

Първата ни ракета откри сметката си във втория сет, продължавайки да е безгрешен в подаванията си, но и световният №30 демонстрира, че е върнал ритъма си от началото на първата част – 2-2.

В шестия гейм обаче при 30-30 французинът не успя да уцели корта, но на брейкбола нашият сбърка форхенд. Гаске подари нова възможност с удар в мрежата, но отново му се размина. Първата ни ракета продължи да е настоятелен, но в крайна сметка пропиля още две възможности и опонентът му изравни – 3-3.

Димитров записа сервис гейм за 5-4, като постави Ришар в позната ситуация – да сервира за оставане. Българинът дръпна 30-0, а в следващата точка покани французина на мрежата с къса и световният №30 сбърка, което донесе три поредни мачбола за Григор, който материализира третия – 6-4.