Григор: Надал ме мотивира, той е базата ми за сравнение

снимка: twitter.com

В навечерието на "Мастърс" турнира в Мадрид Григор Димитров изрази своите надежди и очаквания. Българинът нямаше как да подмине и темата за световния номер 1 Рафаел Надал, който отново даде заявка за господство в сезона на клей. Първата ни ракета сподели, че Рафа го мотивира до краен предел с играта си и отношението си по време на мачовете на червената настилка. 

"Успехът на Рафа ме мотивира да се подобрявам и да работя върху нещата, които трябва да правя по-добре. Хубаво е летвата да е толкова високо. Той е най-великият играч на клей. С начина по който играе, ти знаеш къде ще отиде топката, какво следва и какво да очакваш, но няма какво да направиш", сподели Григор, след като проведе тренировъчна сесия с Матадора. 

"Обичам тренировките с него, обичам мачовете. Невероятно е да имаш такава база за сравнение, за да се подобряваш. Кара те да го правиш. Трябва да даваш 100% и да се възползваш от неговите слабости. Може да ги намериш, но проблемът е да поддържаш това ниво през целия мач", заключи българинът. 

Световният номер 4 изрази очакванията си от предстоящия турнир в испанската столица. Той е доволен от представянето си на клей до момента, след като игра полуфинал в Монте Карло и четвъртфинал в Барселона, но иска да е в топ форма за Ролан Гарос. 

"Обичам да пристигам тук по-рано. Винаги си спомням хубави неща. Харесва ми да играя на това място и е един от турнирите на клей, които много харесвам. Настилката е по-бърза и това ми допада. Нямам търпение да съм на корта. Всичко засега е нормално и съм здрав.

Никога не съм имал силни представяния на Ролан Гарос. Времето обаче минава, а аз започнах сезона на клей много добре. Искам да продължавам така, а когато Ролан Гарос дойде, надявам се да се справя по-добре", пожела си Григор Димитров.