Григор: На едно ниво съм с великите, убягва ми детайл

Григор Димитров говори преди участието си на US Open (27 август - 9 септември). Родна ракета №1 отнов тръгва с голяма кощница. Гришо бе попитан за последния си мач, в който игра много добре срещу бъдещия шампион на Мастърса в Синсинати, след което направи интересни признания.

Българинът каза, че чисто технически не отстъпва по нищо на най-добрите в света и има класни удари, каквито притежават Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер, но нещо му пречи да разкрие пълния си потенциал.

"Спортната кариера е като да строиш къща - прави се малко по малко, тухла по тухла. Аз вече съм достигнал високо ниво, но нещо ми пречи да завърша усилията си подобаващо. Убягват ми дребни детайли, без които не мога да победя най-силните. Чувствам, че съм на тяхното ниво и мисля, че те също го знаят. Сигурен съм, че ако работя и надграждам всеки ден, скоро ще разменим местата си", обясни вижданията си той. И добави: Идвам в Ню Йорк с големи очаквания и се надявам минимум да подобря най-доброто си представяне тук.

Междувременно Григор Димитров се смъкна с три позиция в ранглистата на ATP и вече е осми. За съжаление нашето момче не успя да защити титлата си на Мастърса в Синсинати и в резултат от това бе изпреварен от новия шампион Новак Джокович, Кевин Андерсън и Марин Чилич.

Разместванията в топ 10 не са малко. Със завършването на първия кариерен „Златен Мастърс“ в историята на ATP сърбинът се изкачва до шестата позиция в класирането, докато съпрникът му от финала на Уимбълдън Андерсън се придвижва се една напред до пета. Тийм отстъпва с една и е №9, докато Джон Иснър освобождава мястото си в първата десятка и вместо него там се връща Давид Гофен.

Димитър Кузманов пък подобрява класирането си с три позиции и вече е в топ 300 на света, намирайки се на 299-а позиция.