Григор изпуска спечелен мач срещу Джокович в свой ужасен стил

Григор Димитров и Новак Джокович ще трябва да доиграват срещата си довечера, след като дъждът прекрати действията за този при 6-2 3-6 1-2 в полза на сърбина. Действащият шампион от Хасково игра великолепно до средата на мача, но последва голям срив в представянето му и се оттегли при пробив изоставане в решаващата трета част.

Българинът стартира със солидни ретури и отлична дълбочина на ударите при разиграванията от дъното на корта, което му донесе първия брейк в срещата още в третия гейм.

За разлика от предишните месеци, днес Димитров сервираше на много високо ниво и авансът му бързо стана 4-2. В седмия гейм Григор отлично варира с помощта на слайс бекхенда си и отново проби, този път на нула – 5-2. Джокович определено изглеждаше разбалансиран и неуверен, а непредизвиканите му грешки бяха близо двойно повече от уинърите.

Без да губи излишно време, българинът затвори сета на собствен сервис. Процентът на вкаран първи начален удар за Димитров бе 82% – най-високият му за целия сезон до момента.

Сценарият се повтори и на старта на втория сет – Григор вече използваше почти изцяло слайс от бекхенд страната, виждайки, че Джокович се затруднява с този удар и допуска грешки. Българинът отново дръпна с ранен пробив аванс и поведе с 2-1 гейма, а бившият №1 се усмихваше невярващо на собственото си незадоволително представяне.

В следващия гейм Джокович напомни за класата си от бекхенд страната и Димитров за първи път трябваше да се измъква от 0-30, но до брейкбол така и не се стигна и българинът увеличи аванса си на 3-1. Статистиката показваше, че Григор е изиграл над 80% от бекхендите си като подсечени, но тази тактика очевидно даваше резултат.

Последва първия по-слаб сервис гейм за Димитров, който изравни от 15-40 с два форхенд уинъра, но допусна двойна грешка при дюс и прати смаш в мрежата на брейкбола, с което резултатът бе изравнен във втория сет – 3-3.

Психологическото предимство вече бе на страната на сърбина, а Григор бе този, който вече грешеше по-често. Бившият №1 записа още един пробив на сметката си, който се оказа решаващ и за изхода на сета – 6-3.

В този момент заваля проливен дъжд и мачът бе прекъснат за около час и половина. Паузата не развали инерцията на Джокович и той проби още в третия гейм на решителния сет след нов неумел смаш на Димитров. Григор имаше и аванс от 40-15 по-рано в това свое подаване.

Отново обилен валеж прекъсва мача след само три изиграни гейма. Двамата тенисисти се прибраха в съблекалнята и ще продължат двубоя довечера.