Григор излиза за реванш срещу 211-сантиметров хърватин в Рим

Григор Димитров продължава участието си на Мастърса в Рим след победи на старта и на сингъл, и на двойки, а днес на таланта от Хасково предстоят не един, а два мача.

Гришо първо излиза срещу хърватина Иво Карлович в надпреварата на сингъл, а след това, заедно с чешкия си партньор Лукаш Росол, играят срещу световните номер 2 при дуетите Александър Пея и Бруно Суареш.

Двубоят на Григор Димитров с 211-сантиметровия хърватски гигант е трети в програмата на втория по големина корт във Вечния град - "Grandstand" и се очаква да започне не по-рано от 15:00 часа наше време.

22-годишният българин има да си връща на 13 години по-възрастния от него Карлович, след като хърватският ветеран го надви в Загреб през миналата година в мач с два тайбрека.

Карлович се слави като тенисистът с най-бързия сервис в света, като д-р Иво, както го наричат всички, държи световния рекорд за най-бърз сервис. Това до голяма степен се дължи и на факта, че балканецът е и най-високият тенисист (211 см) в историята на световния тенис.

На червени кортове обаче Карлович не може да се похвали с кой знае каква успеваемост, като едва този понеделник той постигна първия си успех на клей през този сезон, а не е печелил два поредни мача от 2011-а година насам.

Ако оправдае предварителните очаквания и запише поредната си победа на червено пък Григор Димитров има всички шансове да подобри рекордното си класиране в ранглистата и да направи нова крачка към топ 10. Това, разбира се, зависи както от по-нататъшното му представяне в Рим, така и от играта на още няколко тенисисти.

Ако преодолее Карлович, то следващото препятствие пред българина ще бъде победителят от двубоя между руснака Дмитрий Турсунов и световния номер 6 Томаш Бердих, който спря Григор в Мадрид миналата седмица.

Почивка за Григор Димитров днес няма да има, защото каквото и да стане в мача му с д-р Иво, то след това, но не по рано от 17:00 часа (или не по-малко от един час след завършването на мача му на сингъл) той и Лукаш Росол се изправят срещу световните номер 2 при дуетите - Александър Пея и Бруно Суареш.