НА ЖИВО С КАРТИНА! Финалът Григор Димитров-Ник Кириос (ВИДЕО+СНИМКИ): 6:3, 7:5

галерия:

- ДААААААААААААААААААА, браво, Гришо. Димитров проби за 6:5 гейма, после майсторски сервира и спечели мача, а с това и титлата.

- Австралиецът от гръцки произход си взе подаването и води с 5:4 гейма във втората част. Григор Димитров ще трябва да сервира за оставане в сета.

- 4:4 гейма - напрежението вече може да се реже с нож.

- Кириос оцеля по чудо. Григор имаше 2 брейк точки, но силни сервиси спасиха главата на австралиеца. Засега. Кириос води с 4:3 гейма във втората част.

- 3:2 гейма за Ник Кириос, който не се предава и с всички сили опитва да покаже, че е на корта за победа. Той се скара със съдията на стола с претенции, че Григор бави играта при свой сервис.

- 2:1 гейма за Кириос в началото на втория сет, без пробиви.

- Малобройна, но много гласовита агитка с български знамена дере гърла на корта в Синсинати. "Гришо, Гришо" и "Давай, мачкай" скандират нашите сънародници отвъд Океана.

- Много решителен Григор Димитров уверено спечели първия сет с 6:3 гейма. Нашето момче изчака удобната възможност з апробив и го реализира безпощадно. Това се оказа достатъчно и победата в Мстаърса вече е на крачка разстояние.

- 5:3

- След ново забъркване в проблеми и защита на брейк точка - все пак Гришо демонстрира железни нерви и измъкна гейма, вече води с 5:2.

- Григор Димитров проби! Нашият тенисист използва по брилянтен начин първата си възможност за брейк точка и я превърна в пробив, с който води с 4;2 гейма в първия сет.

- Григор поведе с 3:2 гейма, но срещна огромни затруднения. Няколко досадни грешки дадоха на Ник Кириос точка за пробив. В маратонско разиграване обаче Гришо оцеля, а после нямаше проблем да затвори важния гейм в своя полза.

- 2:2.

- 2:1 за нашето момче след нов безметежен сервис-гейм.

- С мощни сервиси Кириос изравни геймовете - 1:1

- Концентриран Григор стартира превъзходно и не даде точка на австралиеца в своето откриващо подаване.

- Начало на срещата - пръв на твърдата настилка ще сервира Григор Димитров!

- Времето в Синсинати, Охайо е чудесно за тенис. Градусите са 29 по целзий.

- Хасковлията ще играе в сини гащета и бяла тениска. Съперникът му също е в сини шорти, но цветът, който е избрал за тишъртка е червен.

- Гришо и Кириос са готови да се появят на корта. Двамата всеки момент ще започнат загрявката си преди финала.

----------------------------------------------------------------------------------

Тази вечер България очаква големия финал на Мастърс турнира в Синсинати. В спор за титлата, 1000 точки за ранглистата и 954 220 долара се изправят Григор Димитров и Ник Кириос. Срещата започва в 23:00 българско време. 

SPORTA.BG ЩЕ СЛЕДИ ДВУБОЯ НА ЖИВО

ГЛЕДАЙТЕ МАЧА ТУК

4168956

Букмейкърите дават сериозно предимство във финала на мощния Ник Кириос. Осредненият коефициент за краен успех на австралиеца от гръцки произход е 1,61. Ставката за нашето момче е 2,30.

Ето как двамата стигнаха до битката за титлата

Хасковлията успя да се класира за първия си финал на Мастърс турнир от сериите на ATP 1000. Надпреварите от въпросната серия се нареждат на второ място по престижност, точков актив и наградни фондове, веднага след турнирите от Големия шлем. 

Това е първи финал на турнири от това ниво и за австралиеца, който е известен като "лошото момче" на тениса с честите си скандали със съдии, съперници и дори публика.

Гришо и Ник Кириос досега са се срещали само 1 път. Преди две години в Индиън Уелс нашеата ракета №1 стигна до успеха в 3 сета.

По пътя към финала в Синсинати, Григор надви последователно Фелисиано Лопес, Хуан Мартин Дел Потро, Юичи Сугита и Джон Иснър.

Неговият противник пък се справи с Давид Гофен, Александър Долгополов, Иво Карлович, Рафаел Надал и Давид Ферер.