Григор Димитров спечели шоуто в "Арена Армеец"

галерия:

снимка: БГНЕС

Григор Димитров спечели супершоуто в "Арена Армеец" в София, побеждавайки Гаел Монфис с 6:3, 6:4. 12 000 души наблюдаваха срещата, като в залата имаше и много ВИП гости на събитието.

По време на срещата двамата направиха голямо шоу за зрителите, показаха интересни удари, поканиха децата, които подаваха топките, да играят с тях, но не оставиха на страна и качествения тенис.

Гаел Монфис спечели жребия и избра да посреща в първия гейм. Григор Димитров започна с двойна грешка и се стигна до 0:40 и три точки за пробив пред Монфис. Хасковлията обаче показа добра игра на сервис и в крайна сметка спечели подаването си. Монфис от своя страна не даде никакъв шанс на опонента си и спечели подаването си на 0.

Последва нов труден гейм за Гришо, като Монфис отново стигна до точка за пробив. Този път обаче френският тенисист се възползва от възможността си и проби - 1:2. Последва нов лесен гейм за Монфис - 1:3. Българинът бързо се върна в сета, след като заигра по-добре и на свой ред върна пробива.

След няколко спорни ситуации, в които двамата тенисисти се "скараха" със съдиите на линията, в крайна сметка българинът отново излезе напред в резултата. В крайна сметка Григор реализира още един пробив за 5:3, а след това спечели и подаването си, а с това и сета - 6:3.

Между сетовете очаквано двамата получиха по няколко въпроса, като Гаел Монфис прояви чувство за хумор, заявявайки, че през втория сет ще играе повече на бекхенда на Григор, за което се и извини на сънародника ни.

Григор от своя страна пък обеща пред публиката в "Арена Армеец", че догодина ще покаже много по-добър тенис, от колкото през изминалия сезон.

Вторият сет започна с бърз гейм за Монфис, на което Гришо отвърна, печелейки подаването си на 0. Последното разиграване бе изключително забавно за публиката, след като двамата се "поразходиха" из целия корт, а в края френският тенисист се опита да направи завършващ удар като изрита топката, но тя се спря в мрежата.

4150978

При 2:3 и 30:0 за българина, той покани свой сънародник от публиката, който да изиграе една точка с Монфис. Младежът показа добри умения, както и, че владее сложният удар лопдог, който се изпълнява с удар между краката. В крайна сметка младото "лъвче" спечели разиграването, а след това Гришо "довърши" опонента си, за да изравни за 3:3.

Още в следващия гейм и Монфис реши, че има нужда от помощ. Той покани три от децата, които подават топки в срещата, като им връчи по една ракета и четиримата заедно се изправиха срещу Григор. Преди началото на разиграването, французинът и неговите помощници разясниха тактиката, след което поставиха хасковлията на колене за 3:4.

В крайна сметка Григор Димитров реализира още един пробив и до края спечели три поредни гейма, за да завоюва и своята втора поредна победа над Монфис, макар и днешната среща да бе приятелска.

Двама от най-атрактивните тенисисти в мъжката класация ще направят истинско шоу за своите любимци. Зрителите могат да бъдат сигурни, че ще станат свидетели на спектакъл, който скоро няма да бъде повторен.

Приятелската тенис среща ще се играе във формат два от три сета и няма да носи точки за класацията на АТР.