Григор Димитров ще работи с Роджър Федерер

снимка: БТА

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стане клиент на новосъздадената от швейцарската легенда Роджър Федерер мениджърска агенция "Team8", съобщава "Ню Йорк Таймс".

22-годишният Димитров, когото всички специалисти определят като потенциален бъдещ шампион в турнирите от Големия шлем, е потвърдил в е-мейл, че ще се присъедини към новата агенция от 1 януари 2014 година.

Дългогодишният агент на Федерер Тони Годсик ще управлява "Team8", която ще бъде базирана в Кливлънд. Инвеститори в компанията ще бъде и двама американски бизнесмени Иън МакКинън и Дърк Зиф. "Team8" ще представлява интересите на Федерер - един от най-популярните и най-скъпоплатени спортисти в света, който през миналата година е заработил над 70 милиона долара.

Договор с новата агенция съща така вече подписа и петият в ранглистата на ATP Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина), шампион от Откритото първенство на САЩ през 2009 година.

Годсик заяви, че идеята е "Team8" да бъде малка агенция с отбрани клиенти, която ще представя спортисти не само от тениса. Той подчерта, че Федерер няма да бъде много ангажиран с мениджърска работа, тъй като все още е действащ състезател, но агенцията ще му възможност да продължи да се занимава със спорт, когато се откаже от тениса.

"Ще се опитаме да бъдем бутикова агенция, която ще се занимава само малка група вече утвърдени и известни спортисти. Ще бъдем много внимателни при избора. Другите агенции се опитват да привлекат възможно най-много клиенти, най-вече юноши, с надеждата някои от тях да се развие на топ ниво. Ние няма да правим това", коментира Годсик, цитиран от БТА.

"Аз мога да продавам Роджър Федерер доста добре, но никой не може да направи това по-добре от Роджър Федерер. Винаги съм му казвал: "Ти си изключително успешен на корта, но съм сигурен, че можеш да бъдеш още по-успешен, когато спреш с тениса", допълни той.

Годсик каза, че "Team8" се интересува особено и се стреми да привлече сред клиентите си в най-близко време един от водещите състезатели по голф.

"Концепцията ни е малкото е новото голямо. Ще се стремим към повече личен подход, което е трудно с много клиенти", каза 42-годишният Годсик, който е съпруг на Мери Джо Фернандес, финалистка от Откритите първенства на Франция и Австралия по тенис.