Григор Димитров с трогателно обръщение към всички българи

снимка: Facebook / Grigor Dimitrov

Гордостта на родния тенис Григор Димитров използва Facebook, за да се обърне към всички българи и да благодари на сънародниците си за безрезервната подкрепа, която му оказват.

В момента 23-годишният хасковлия е в Монте Крало със семейството си, където се подготвя за азиатското турне, което го очаква.

Следващият тенис турнир, на който Григор Димитров е заявил участие в започващата на 29 септември надпревара от сериите "АТP 500" в Пекин. Засега той е поставен под №5 в основната схема в китайската столица, където ще видим още играчи като Новак Джокович, Рафаел Надал, Томаш Бердих, Марин Чилич и т.н.

Азиатското турне на Гришо продължава с Мастърса в Шанхай, следва защита на първата титла в Стокхолм, турнира в Базел и дай Боже финалния Мастърс на 8-те най-добри в Лондон.

Ето и обръщението на Григор Димитров към феновете:

"Здравейте,

Сега съм в Монте Карло, тук започвам подготовката си за азиатските турнири. В интерес на истината, мястото е много удобно за мен (а и за повечето тенисисти), - има всички условия за професионална подготовка, възможност да се тренира през цялата година на всякакви настилки, и е някак на средата между Америка и Азия – много удобно за транспорт и пътуване.

За няколко дни ще се видя с майка ми и баща ми, те са тук при мен. Рядко можем да се видим тримата на спокойствие, и използваме времето между турнирите.

Искам да благодаря на всички българи, които бяха с мен през последния месец. Дадохте ми страхотна подкрепа - и на US Open, и преди това на мастърсите в Торонто и Синсинати.

Четох ви във форумите на сайтовете, в twitter, Facebook, Instagram . Благодаря от сърце за безсънните нощи пред телевизорите и компютрите. На мен това ми дава много сили, още енергия, и мотивация. Турнирите бяха трудни, но знаете, че победите учат и дават опит, но загубите учат още повече.

Какво предстои?: Вълнуващи серии от турнири и още по-големи успехи. Сега е ред на добра подготовка за предстоящите турнири. Трябва да съм готов за Пекин и Шанхай, за да вървя напред към голямата цел за този сезон – финалния мастърс в Лондон през ноември.

Благодаря ви отново, поздрави и обич на всички в България.