Григор Димитров не крие разочарованието си от загубата в Сидни

снимка: БГНЕС/EPA

Григор Димитров призна, че е разочарован от загубата срещу Виктор Троицки във финала на тенис турнира в Сидни от категория "ATP 250". Най-добрият ни тенисист загуби първия си мач за титла в последните 15 месеца с 1-2 сета.

"Това беше първият ми финал от доста време насам, но няма как да скрия, че съм разочарован. Поздравления за Виктор, който игра страхотно и заслужи трофея. Благодаря изключително много на екипа си, с който работим отскоро, но вече достигнахме първия си финал заедно."

Димитров не пропусна да благодари и на родните привърженици, стотици от които го подкрепяха в Сидни, а милиони - пред телевизорите в България.

"Благодаря на всички, които ми стискаха палци. Най-вече на вас, които ме подкрепяхте от трибуните във всеки мач тук в Сидни. За мен това бе страхотен турнир за начало на годината и се надявам, че ще продължа доброто си представяне.", добави Григор, цитиран от bTV.

След обновяването на ранглистата в понеделник Димитров ще запази 28-та си позиция. Ако беше победил Троицки, той щеше да се изкачи до 23-о място, но със 105-те спечелени точки за участието си на финала, се доближи само на 10 точки от 27-я в класацията - Гийермо Гарсия Лопес.