Григор Димитров: Искам да спечеля титлата в Истанбул

снимка: БТА/AP

Григор Димитров е уверен в своите качества и няма претенции, кой ще бъде следващия му опонент. Това заяви тенисисът на пресконференция. Гришо е поставен под номер две в схемата и това означава, че ще почива в първия кръг на дебютното издание на тенис турнира в Истанбул.  Хасковлията ще излезе срещу съперник извън "Топ 100", а това ще бъде победителят от мача между Николоз Басилашвили и Андрей Голубьов.

"Имената на противниците ми не са от значение, защото аз винаги започвам турнирите с мисълта да ги спечеля и съм дошъл за титлата в Истанбул", заяви Григор Димитров на официалната пресконференция преди турнира.

Схемата на турнира е такава, че е възможно българският тенисист да играе на финал срещу Роджър Федерер. 

"Чувствам се в наистина перфектна физическа кондиция напоследък и не мисля, че ще имам проблем да играя в три поредни седмици. Организаторите тук ни предлагат прекрасни условия, a базата наистина е впечатляваща и имаме всичко необходимо да играем добър тенис и да се възстановяваме качествено. Ще участвам и в двата Мастърса на клей преди Ролан Гарос, разбира се, но главната цел си остава да подобря представянето си в Париж", добави Гришо.

След Истамбул, Димитров ще се състезава и на Мастърсите в Мадрид и Париж.