Григор бие в демонстрация на Aspall Tennis Classic

Григор Димитров победи Карен Хачанов в демонстративен мач, част от Aspall Tennis Classic. Първата ни ракета спечели двубоя след решаващ тайбрек – 6-7(4) 6-4 10-6.

Неофициалният характер на срещата се усещаше през повечето време, като и двамата не се хвърлиха със всички сили. Подобно на мача си по-рано тази седмица, шестият в света игра освободено и от време на време прибягвяше да отигравания за публиката.

Двамата сервираха уверено в първата част, като чак при 6-5 в полза на българина видяхме първите проблеми в нечие подаване. Хачанов изостана с 15-40, но съумя да стигне до тайбрек. В него ситуацията се промени коренно и рядко изпълняващият начален удар печелеше разиграването. Руснакът поведе с 6-3, но трябваше да чака до четвъртия си сетбол, за да поведе със 7-6(6).

Видяхме ранен пробив за 2-1 за Григор във втората част, като единственият по-сериозен опит за изравняване на резултата от съперника му дойде при 3-2. Тогава родният състезател се измъкна след брейкбол и в крайна сметка прати двубоя в решаващ тайбрек – 6-7(6) 6-4.

Хачанов стартира с двойна грешка, но Димитров му върна жеста. 40-ият в света отново не успя да вкара сервис при 4-4 и макар да изравни още веднъж резулата при 6-6 , впоследствие не взе повече точки – 10-6.