Грандът Динамо Москва бе продаден за 1 рубла

ВТБ придоби контролния пакет акции на Динамо Москва, потвърди шефът на банката Андрей Костин. Любопитното е, че сделката е била осъществена за символичната сума от 1 рубла (б.р. - почти 3 стотинки в български пари). ВТБ притежаваше руския елитен клуб между 2009-а и 2016-а, но дори и след това остана генерален спонсор. Банката налива по около 1,8 млрд. рубли годишно в Динамо, което е около 2,4 млн. евро. 

"Ние и сега финансираме изцяло Динамо. Преди време продадохме клуба за скромна сума, сега го купуваме за една рубла. Всичко е уточнено, сделката ще бъде официално факт след няколко дни. Щом ще инвестираме пари, ще управляваме целия процес. Аз не съм футболен фен и няма да се занимавам с това. Но ще събера екип от специалисти, които да помогнат за развитието на клуба. Целта на Динамо ще бъде да се бори за призовите места", заяви президентът на банката Костин. 

Руското първенство се подновява на 1 март, а към момента московчани са точно над зоната на изпадащите - 12-о място. В отбора играе бившият полузащитник на Левски Жоазиньо.