Грандовете от Мадрид с наказание?

снимка: БТА/AP

И Реал Мадрид, и Атлетико (Мадрид) по всяка вероятност ще бъдат наказани да не извършват никаква трансферна активност през следващите два трансферни прозореца.

Санкцията е подобна на тази, която получи Барселона, и която им забрани да извършват трансферна дейност до 2016 година. И в двата случая става въпрос за неправилна покупка на футболисти под 18-годишна възраст.

Новината гласи, че Футболната Федерация в Испания вече е получила информация по случая и скоро ще информира двата клуба.

Според ФИФА и двата отбора са привличали по непозволен начин млади таланти, ненавършили 18-годишна възраст, а проблем има и по случая със сина на Зинедин Зидан, който в момента тренира в юношеските формации на „кралския клуб“.

Това, което все още не е известно, е, че не се знае точно колко трансферни прозорци ще бъдат забранени за тимовете от столицата на Испания.

Други клубове от Ла Лига, които също попадат в разследването са Хетафе и Виляреал.

Ако се стигне до наказание, някои от трансферите, които „белия балет“ вече е осъществил могат да пропаднат. В това число се включват Данило, Лукас Силва и дори Мартин Йодегаард.

Новината бе оповестена от водещо испанско радио.