Грацията Цвети Стоянова получи предложение за брак от футболист

галерия:

снимка: фейсбук

Цветелина Стоянова, гимнастичката, която оцеля след падане от 6-ия етаж на жилищна кооперация, най-накрая си отдъхна в личен план. Очарователната спортистка e получила предложение за брак от своя приятел - вратаря на "Локомотив" (София) Александър Любенов, заговори се по време на бенефиса на националния ансамбъл миналата седмица.

На 17 ноември Михаела Маевска, Ренета Камберова, Християна Тодорова, Цветелина Найденова, Катрин Велкова и Елена Тодорова изиграха своето последно съчетание пред публиката в "Арена Армеец". Истински фурор в препълнената зала обаче предизвика последното парче от "пъзела", донесъл общо 81 медала - Цветелина Стоянова. Гимнастичката изживя своя трогателен миг. Щом прожекторите се насочиха към грацията, 14 хиляди чифта очи се впериха в нея. Всички в залата се изправиха, за да аплодират 21-годишната девойка. Обяснимо, тя не можа да удържи сълзите си.

4162175

Плътно до Цвети на бенефиса бе нейният приятел Александър Любенов. След инцидента на младока бе приписана вина за случилото се със Стоянова, тъй като дни преди да полети от апартамента на баба си в столичния квартал "Надежда", той поискал да скъсат. Стражът горко се разкайвал за постъпката си и горещо се молел пред иконите в дома си Цвети да оживее. "Известно време не беше с всичкия си, обвиняваше се за инцидента, а мисълта, че животът й виси на косъм, го срина. Пропусна доста тренировки и от отбора дори му предложиха помощта на психотерапевт, защото се притесниха и за неговото състояние", издават футболисти.

 

Лошите моменти и изпитанието, което Цветелина и Александър преживяха, обаче вече са в миналото и двамата кроят заедно своето бъдеще. А то минава през ритуалната зала. Наскоро вратарят предложил на грацията да узаконят връзката си, която е вече близо на 5 години. Това е била и една от двете най-бленувани мечти за гимнастичката, затова и желанието на гаджето й да се разделят през лятото я повалило психически.

"Те заживяха заедно почти веднага след като се запознаха и си бяха почти като семейство. Затова Цвети мечтаеше да се види булка след Олимпиадата в Бразилия. Съдбата обаче отреди да не пътува за Рио, но поне вече е на крачка от другата си мечта", споделят близки на Стоянова.

Вече възстановена след няколкомесечния си престой в "Пирогов", където лекарите се пребориха за живота й със серия операции, Цвети е поела наново задълженията си на домакиня и предана половинка на вратаря и свой бъдещ съпруг. За своя снаха вече са я приели и родителите на Любенов, а майка му я напътства с ценни съвети в кухнята.

"Всяка от отбора си има свой специалитет - например капитанката Михаела Маевска посреща гимнастичките у дома си на сладкиш брауни. Свекървата пък научи Цвети да прави много вкусна баница. Когато са на гости у тях, момичетата си облизват пръстите, нали вече не са на постоянни диети и не броят калориите. Илиана Раева също й ходи на гости и много харесва баницата на Цвети", коментират източници от най-нежния спорт.

Пак те подозират, че Стоянова и Любенов ще изчакат пролетта на идната година, за да се врекат във вечна вярност пред Бога.

Шампионката се върна във фаталния апартамент

Цвети Стоянова демонстрира желязна психика след инцидента. Шампионката редовно може да бъде видяна на гости на баба си в жилищния блок в кв. "Надежда", от чийто шести етаж скочи през лятото.

От известно време златното ни момиче живее отново със своя годеник Александър, но почти през ден се отбива през бл. 319, признават наблюдателни съседи. Оцелялата след скока грация обикновено пристига с личния си автомобил, който шофира сама или пък в компанията на вратаря на "Локомотив" (София). След изписването й от "Пирогов" близките на Цвети нарочно я държали настрани от фаталния апартамент, за да не я връщат към инцидента.

Има много версии за причините, които са накарали Цвети да скочи от шестия етаж, но най-спряганата е, че напоследък не издържала психически на натоварванията. Допълнително я шокирала новината, че е извадена от ансамбъла и няма да пътува за европейското първенство в Израел. Изненадващо обаче и за самите тях, Цвети сама настояла да посещава жилището на любимата си баба Цеца.

Спортистката все още се придвижва трудно и има шина на левия крак, но предпочита да се справя сама с ежедневните си задачи, без чужда помощ. Цвети сама пътува и до рехабилитационния център, който посещава за физиотерапия. Стоянова чака и дата за лечение в Германия, за което се нае да съдейства лично Красен Кралев. Спортният министър плати и над 20 хил. лв. за двумесечния й престой в "Пирогов".

в-к "Ретро"