Грациите безгрешни пред погледа на Раева преди световното

Националният ни отбор по художествена гимнастика - жени и девойки, проведе открита контролна тренировка в зала "Раковски" преди предстоящото Световно първенство. Грациите ни изпълняваха красивите си съчетания пред президента на федерацията Илиана Раева. Както тя, така и главният мениджър на отбора Бранимира Маркова останаха доволни от безгрешното представяне на момичетата.

Вниманието бе насочено към двете ни най-големи надежди - Катрин Тасева и Невяна Владинова. Те показаха, че ще се борят с всички сили за медалите. Грациите изиграха четирите композиции, с които ще преследват силно класиране на шампионата в италианския град Пезаро, който започва на 29 август и завършва на 3 септември. 

"Смятам, че наистина нашата подготовка върви нормално и добре. Тези контролни се надявам да им се отразят много добре, защото имаме 10 дни до заминаване. Разбира се, винаги има върху какво да се работи. Някои неща в изпълнение вярвам, че могат да се направят по-добре. И Невяна, и Катрин се стараят винаги да показват най-доброто от себе си, да бъдат и артистични и смели. Все пак наближаващото световно първенство оказва влияние, както и напрежението и умората, затова някои неща могат да се постигнат по-добре", коментира Маркова, цитирана от "Спортал".

В откритата контрола уменията си показаха и девойките от националния отбор - Елизабет Йовчева, Анна Келман, Вая Драганова, Бояна Гелова, Татяна Воложанина и Миряна Чолакова. Към тях се включиха и бразилски състезателки, както и мексиканката Карла Диас. Всички те са на лагер у нас.