Готови сме да приемем Мондиaл 2022, убедени са в Катар

снимка: БТА/AP

Катар е готов да приеме Световното първенство по футбол през 2022 година, ако ФИФА реши да остави домакинството на страната, спечелено след вот на Изпълнителния комитет, заяви емирът на Катар - Тамим бен Хамад ал-Таник, който даде интервю пред телевизия "Си Ен Ен".

"Подадохме заявка за провеждане на световното първенство през лятото. Но ФИФА е крайна инстанция по този въпрос и само световната асоциация може да вземе окончателното решение.

Ние сме готови за всички варианти. Не забравяйте, че вече имаме работеща система за охлаждане на въздуха на един стадион. Проверихме тази технология и мога да кажа, че тя работи. Благодарение на нея, условията за фенове и футболисти ще бъдат идеални, а жегата няма да представлява проблем", каза емирът на Катар.

Тамим бен Хамад ал-Таник напомни, че кандидатурата на Катар беше гласувана и в същото време той отново отхвърли обвиненията, че страната е преборила САЩ, Япония, Република Корея и Австралия в следствие на корупция и подкупи.

"Нашата кандидатура беше най-добра и мисля, че това световно първенство ще бъде едно от най-добрите в историята. Дори съм сигурен. Някои хора просто не могат да се примирят с мисълта, че една малка мюсюлманска страна може да организира толкова мащабно мероприятие", каза още той, цитиран от БТА.