Гонзо: Свърших мръсната работа и сега други искат да се връщат в Левски! Ако догодина не вземам трофей се махам

снимка: БТА

Спортният директор на Левски Георги Иванов заяви, че когато се завърнал в Левски преди две години е свършил „мръсната работа“. Пловдивчанинът сподели, без да изпада в детайли за трудностите, които е имал в клуба и за деликатния период, в който се намираше отборът и отбеляза, че сега е лесно да искаш да си в Левски.

Иванов засегна и въпроса с треньорските смени на Пепе Мурсия и Стойчо Стоев и заяви, че в момента Левски е стабилен.

„Треньорските смени за две години бяха две. Става дума за Мурсия и Стойчо Стоев. Мурсия стана треньор, защото Станимир Стоилов отказа, а същото стори Димитър Димитров след това. Така прибегнахме до чужденец. Нещата с Мурсия не се получиха. Втората смяна бе Стойчо Стоев. Той дойде, защото Херо отказа тогава на Левски по един бих казал некоректен начин. Но това са минали неща и не искам да се връщам“, започна Иванов в интервю за бТВ.

„Слушам сега много хора казват, че аз съм казал, че ще си тръгна ако Стойчо Стоев бъде махнат. Да, два месеца преди раздялата със Стоев на Управителен съвет аз казах, че ако сега Стойчо Стоев бъде махнат (това бе след равенството със Славия), аз ще го последвам, защото не смятам, че клубът трябва да се разделя с треньора. Няма как аз да си тръгна със Стойчо Стоев при положение, че аз съм го поканил в Левски и Стойчо Стоев е изпълнявал и сме работили заедно по стратегията, която аз бях наложил в Левски. Управителният съвет реши Стоев да си тръгне. Моето предложение бе Стоев да остане, защото познава отбора и беше трудно да намерим чужденец, който за това кратко време да опознае отбора и да наложи своите виждания. Но при все този развой, вариантът Люпко Петрович излезе на дневен ред, с оглед на това, че е работил у нас, познава атмосферата, играчите. Когато един треньор няма успехи две години е нормално да бъде заменен. Заявявам, че ако Левски няма успех през следващия сезон и не вземе трофей, следващият, който ще си тръгне ще бъда аз. Това го заявявам най-отговорно. Нито искам да се харесвам на някого, нито нищо. Аз съм Георги Иванов и затова съм такъв. За две години съм направил много от един клуб, който бе пред разпад и не се знаеше кой какъв е. В момента Левски е един стабилен клуб на всяко ниво“.

„Аз ще си тръгна тогава, когато хората от УС решат, или когато аз реша, че нещо не ми харесва. Няма да си ида заради треньор или футболист. Смятам, че хората, с които работя, могат най-коректно да дадат оценка на работата ми. Аз не мога да обяснявам на феновете каква работа вършим, как я вършим и не е нужно. Приел съм, че когато няма резултати в един отбор се атакува спортният директор. Това е нормално, защото съм Георги Иванов. Ако бях Пенчо Драганов, хората нямаше да се сещат за мен“, продължи Иванов.

„Казват, че най-черните години били с Гонзо – ами Гонзо се връща в най-тежките години. Гонзо се върна когато не се знаеше какво ще бъде в клуба, не се знаеше дали ще има пари, трябваше да изгоня половината играчи, трябваше да се съкрати персонал. Трябваше да се намалят заплатите. След две години, когато нещата се стабилизираха, искат да идват други хора. Да заповядат, аз нямам претенции. Смятам, че не работя в Левски заради заслугите ми като футболист. Крайно време е хората не да гледат със злоба към мен. Те искат да ме видят смачкан, как плача по телевизията, но това няма как да се случи. Сега вече е лесно да искаш да си в Левски, защото мръсната работа я свърших аз“, завърши Гонзо.