Гонзо скочи на БФС и селекционерът на юношеските национали заради скандал с талант

снимка: Булфото

Треньорът на Черно море Георги Иванов - Гонзо гневно скочи на селекционерът на националния отбор до 19 години Ангел Стойков. Причината е, че талантът на "моряците" Валентин Йосков бе отстранен дисциплинарно от състава. Нападателят и вратарят на ЦСКА Слави Петров няма да ритата повече в националния, след като според декларация от БФС са имали недопустимо поведение спрямо Стойков. 

"Причина за отстраняването на резервния вратар Слави Петров е отказът му да влезе в игра за да замени контузения си съотборник Даниел Наумов по време на днешния двубой срещу Беларус, игран на стадион „Хаджи Димитър“ в Сливен. Валентин Йосков е отстранен за оспорване на решенията на старши-треньора Ангел Стойков.", пише в съобщението на БФС.

"Извинявам се на селекционера на националния отбор до 19 г. Ангел Стойков, че съм провокирал такава реакция от негова страна. След края на мача с Беларус си позволих да попитам каква е причината да разчита по-малко на мен, при положение, че досега съм изпълнявал стриктно всички негови указания и винаги, дори и със здравословни проблеми, съм играл с националната фланелка“, каза Йосков пред клубния сайт.

"Изненадан съм от тази неприятна ситуация между Ангел Стойков и Валентин Йосков, тъй като познавам футболиста като културно и възпитано момче. Не одобрявам реакцията на Йосков да търси обяснение от треньора. Въпреки това, не смятам, че разговорът им като мъже, на четири очи, е трябвало да стане достояние на медиите. Необходимо ли е по такъв начин да се съсипе кариерата на един от най-талантливите юноши в тази възраст?", сподели Георги Иванов.