Гонзо с неясен отговор за бъдещето на Мурсия

снимка: БТА

Спортният директор на Левски Георги Иванов коментира пред журналистите днешната загуба от ЦСКА, която бе и пета поредна за "сините" във Вечното дерби на българския футбол.

Левски допусна поражение с 0:2 на националния стадион, което бе и първо за тандема Георги Иванов - Пепе Мурсия начело на вековния клуб.

Гонзо довери пред репортерите, че всички в съблекалнята на Левски изпитват голямо съжаление за поредния неуспех срещу вечния съперник в последно време. Той отказа и да даде категоричен отговор за бъдещето на испанския специалист Пепе Мурсия, който стартира със само една точка от шест възможни начело на тима.

"Не играхме по начина, по който искахме. На всички ни е много тежко. Всяка загуба от ЦСКА е болезнена. Всички футболисти трябва да бъдат мотивирани да завършат добре първенството. Не може да се отчайваме още след втория кръг", коментира Иванов.

"Винаги ме е яд, когато губим от ЦСКА. Някои от футболистите не играха по начина, по който очаквахме. Може би имаше напрежение в някои хора. По време на мача влязохме в омагьосан кръг", добави пловдивчанинът.

Георги Иванов посочи, че първото попадение на ЦСКА в срещата е дало сериозно предимство на 31-кратните шампиони.

"Имаме малко футболисти от миналата година. ЦСКА вкара един гол от фаул и това им даде предимство. Градим нов отбор. При нас имаше футболист, който не е правил подготовка. Трябва да излезем от тази дупка. Не сме показали този дух, но всеки наш футболист искаше да спечели мача. Сега не може да се правят генерални изводи. Изиграха се едва два мача. Трябва да опитаме да направим така, че отборът да се сработи", обясни Иванов.

Относно бъдещето на испанския треньор Пепе Мурсия, Гонзо отговори уклончиво: "Не смятам да отговарям на въпроса дали треньорът ще остане. Нека да мине първият полусезон".