Гонзо резна главата на брата на Боби Михайлов

снимка: levski.bg

Загубата на Левски с 1:2 от Берое при завръщането на Георги Иванов на треньорския пост е довела до падането на две глави.

Гонзо вече е съобщил на вратаря Стефано Кунчев, че е отстранен от отбора след двете му левашки грешки в Стара Загора, пише "Меридиан Мач".

Самият Кунчев бе взет само преди няколко седмици. Той обаче носи вина и за поражението от ЦСКА във Вечното дерби. Първоначалната идея бе Стефано да е конкурент на Пламен Илиев през сезона.

Втората рокада обаче е далеч по-фундаментална за отбора като цяло. От поста си е освободен треньорът на вратарите Руслан Михайлов, добавя спортният ежедневник. Причина е цялостната форма на играчите под рамката на вратата през този сезон, както и грешната преценка за това кой е в най-добра форма и трябва да пази в съответните мачове. Михайлов има основно участие при избора на двете нови попълнения - Кристиян Наумовски и Стефано Кунчев.

Руслан Михайлов се завърна на "Герена" през лятото преди миналия сезон. Той бе назначен на поста от тогавашния спортен директор на "сините" Наско Сираков и замени на поста Красимир Колев, който работеше заедно с Илиан Илиев и Николай Митов. Преди това Михайлов, брат на шефа на БФС Борислав Михайлов, работеше и в школата на Левски.

Интересно е, че Кунчев е в основата на второто треньорско уволнение. Преди година заради него от Славия бе освободен наставника на врататрите Валентин Захариев. Именно последният е настоял Кунчев да пази вместо Георги Петков в мача с Ботев. Тогава "белите" паднаха с 2:3, а Венци Стефанов освободи Захариев. Последният в момента е на работа в ДЮШ на Левски, но Гонзо отново го връща в мъжкия отбор.