Гонзо: Левски е батак, който опитвам да оправя

снимка: БТА

Спортният директор на "Левски" Георги Иванов-Гонзо постави много висока оценка на работата, която свърши в първите си седем месеца на поста. Той се завърна на "Герена" през юни, а от август съвместяваше и треньорския пост, след като уволни Пепе Мурсия. 

Иванов заяви, че е преминал през много тежки моменти, но благодарение на усилията му в момента отборът има добра основа, върху която новият наставник Стойчо Стоев да надгражда. 

"Тези шест месеца бяха много трудни за мен. Много направих за това сега да има Стойчо Стоев и изобщо отборът една добра атмосфера, една добра обстановка и една добра основа за работа", заяви Иванов по време на подготвителния лагер в Анталия.

"Костваше ми много, но аз съм човек, който никога не се предава. Не се предадох и в този момент, въпреки че ми е идвало на акъла да хвърля всичко и да се откажа, защото наистина бяха тежки нещата.

Но в момента с това, което виждам - в какво състояние е отборът, какъв колектив има - знам, че всички тези трудни моменти и безсънни нощи са си стрували. Удовлетворен съм от това, което съм направил за тези шест месеца", допълни той. Иванов оприличи ситуацията, която е заварил в "Левски", на "батак". 

"Един батак, който все още се опитвам да оправя по някакъв начин. Без да обиждам някого конкретно, но заварих такива неща, които "Левски" беше почти приключил като клуб." "Знаех, още като идвах, че ще бъде трудно. Имаше толкова много футболисти с големи заплати - 14 човека, които аз трябваше да ги намаля.

Трябваше да намалим бюджета наполовина и в същото време да повишим качеството. Много хора ме упрекват за грешки, което е напълно нормално. Но е много трудно, когато трябва да вземеш 12 нови играчи и в същото време да освободиш толкова. По-лесно е сега, когато следиш, преговаряш и опитваш да вземеш пет човека", каза още спортният директор на сините.

Според него реалната цел пред отбора през този сезон е спечелването на Купата на България и трето място в първенството. "Още в началото заложих като цел, че "Левски" трябва по какъвто и да е начин да влезе в евротурнирите", заяви Иванов, цитиран от "Дневник".