Гонзо: Чакаме още петима чужденци

снимка: Булфото

Спортният директор на Левски Герорги Иванов - Гонзо сподели, че "сините" ще привлекат още между три и пет футболисти, като те ще бъдат чужденци.

До този момент "сините" се подсилиха с Борислав Стойчев, Лъчезар Балтанов, Валери Домовчийски и Радослав Димитров, а до началото на сезона остава по-малко от месец.

"До момента всичко върви в реда на нещата. Отборът се подготвя добре, условията са чудесни. Проблем в момента е, че още не сме окомплектовали състава. Има си причини. Нашето първенство почва рано, съответно и подготовката също. Футболистите, които искаме, сега са на почивка."

"Трябват ни между трима и петима футболистил. Целта е да намерим точните хора, а не просто да взимаме играчи, за да имаме отбор. Имаме време, ще ги намерим. Новите попълнения ще бъдат чужденци", сподели Гонзо пред News 7.

Той каза, че Левски е тръгнал по нов път и поясно какво ще се случва с футболистите, за които няма яснота къде ще играят.

"Пътят на левски е този, който сме начертали. Не е задължително да взимаме само българи и хора, които вече са били в Левски. Пътят е най-вече с юношите, ще развиваме школата. Ще разчитаме на млади момчета. Балтанов, Стойчев и Домовчийски ще помогнат на младите да си вдигнат нивото. При юношите има колебания във формата, чисто психологически проблеми, така че ще им трябват опитни съотборници."

"Имаме уговорка с Цветан Генков до 30 юни да си намери отбор, за да прекратим договора. Същото е положението и с Павел Чмовш. Горан Блажевич има оферта от чужбина, за него тепърва ще преценяваме. Трябва да направим добра основа и върху нея да надграждаме, за да имаме след една-две години силен тим. Ако Гаджев не си направи отбор също ще остане", добави Гонзо.

Той заяви, че впечатленията му от работата на Пепе Мурсия са отлични, а изборът е паднал върху испански специалист заради качествата на местната школа.

"Впечатленията от Мурсия са добри. Той е човек, който действа и иска да постигне успехи, знае си работата, дава различно нещо на тима. Обърнахме се към испанската школа, защото искахме нещо различно. Не като в последните години. Истината е, че българските треньори работят горе-долу по един начин и точно това искахме да променим", каза Иванов.

Той сподели и плановете си за школата на Левски.

"Левски отдавна има успехи с школата си и неслучайно има пет или шест юноши, които вече са част от първия тим. Но ние искаме да надградим това ниво. Затова се обърнахме към испански методист, сменихме треньорите, а всичко ще се движи Даниел Боримиров.

Всеки един отбор трябва да развива българските футболисти. Те липсват в момента в нашето първенство, твърде много чужденци има в А група. От това страда и националният отбор. Но този процес трябва да е плавен и бавен", разкри спортният директор на "сините".

Гонзо призна, че целта пред Левски няма как да не е шампионската титла, но тя в никакъв случай не е на всяка цена, Бюджетът на клуба ще буде намален.

"В Левски по принцип целта винаги е една, но този сезон няма да се стремим на всяка цена да станем шампиони. Тази година трябва да поставим основата, върху която ще се гради в бъдеще. Ако работим целенасочено, отборът ще има успехи до няколко години. Но конкретна цел, при условие че махаме 13-14, души няма как да се постави", сподели Иванов.

"При всички положения бюджетътще бъде сериозно намален. Ситуацията в страната е доста тежка, независимо за кой клуб и президент. Парите в Левски не са бездънна яма. Имаме си бюджет, трябва да работя в неговите рамки, нещата стават по-трудно. С пари, разбира се, е по-лесно, футболът си стана бизнес.

Повтарям – нашата идея е да разчитаме на юношите, на хора, които са минали през клуба и на няколко класни чужденци", поясни Гонзо, който добави, че по стадиона продължава да се работи.