Голям срам! В историята на ЦСКА зачеркнаха Джевизов, Томанов и Гъргоров

За гаф в албума, посветен на 70-годишнината на ЦСКА, сигнализират колегите от "Меридиан Мач". Издателите на луксозното издание са пропуснали да отбележат три знакови фигури от историята на най-титулувания клуб в България. 

Става дума за Радослав Здравков, Спас Джевизов и Методи Томанов - титуляри от златния отбор на "червените", елиминирал европейския клубен шампион Ливърпул през 1982 година. И тримата от известно време са на работа в Лудогорец. Само за първенство Ради има 165 мача и 41 гола за ЦСКА, Спас - 205 мача и 95 гола, а Мето - 53 мача и 2 гола. Тримата са спечелили общо 12 титли на България. Защо не попадат в албума, засега не е ясно. 

Освен това прави впечатление, че съставителите на албума са отделили специално място сред легендите на главния мениджър на ЦСКА-София Стойчо Стоилов, който има зад гърба си два сезона за ЦСКА. 

Добре, но в същото време място не е намерено за играчи като: 

- Ивайло Киров, който има близо 200 шампионатни срещи за ЦСКА 

- Илия Вълов, който е героят на армейците от Керкраде през 1989 година

- Петър "Патрик" Витанов, оставил диря в близо 70 мача за "червените" в "А" група и с няколко гола във вратата на Левски

- Кирил Метков, който бе с основен принос за титлата през 1992 година и реализира победния гол във финала за Купата на България през 1993 година 

- Методи Деянов, който носи близо 10 години екипа на ЦСКА и беше идол на сектор "Г", наричан от феновете "Новия Якимов"

- Милен Петков, който беше капитан на армейците в края на 90-те години и има няколко гола срещу Левски

- Валентин Илиев, който донесе паметната победа на "Анфийлд" срещу Ливърпул през 2005 година

- Емил Гъргоров, който има над 200 мача с червената фланелка