Головкин обяви срещу кого излиза на ринга на 5 май


Първоначално Голокин трябваше да защитава своите титли в среща със Сол “Канело” Алварес, но в началото на март мексиканецът даде положителна допинг проба за кленбутерол и беше временно отстранен от Атлетическата комисия на щата Невада (NSAC). Заради забавеното решение мачът-реванш между Головкин и Алварес, насрочен за 5 май в Лас Вегас, беше отменен. Първата среща между Головкин и Алварес се състоя в средата на септември 2017 година и завърши наравно, което предизвика полемика в средите на феновете и експертите.
 
По-рано американското издание ESPN съобщи, че IBF ще лиши Головкин от шампионската титла в случай на бой с Ванес Мартиросян.

36-годишният Генадий Головкин е провел на професионалния ринг 38 боя, в които има 36 победи победи (33 с нокаут) и има едно равенство. В рейтинга на действащите боксьори в средна категория той заема второто място след Сол “Канело” Алварес.
 
31-годишният Ванес Мартиросян има на сметката си 40 професионални победи (36 победи, 3 поражения и 1 равенство). Мартиросян не се е боксирал от две години насам и не попада в класацията.