Голмайсторът на Левски вкарал на Дунав с раздрана бутонка

Героят на Левски срещу Дунав Давид Яблонски сподели, че е играл цял мач срещу русенци със скъсана обувка. Той успя да отбележи попадението, с което "сините" поведоха с 1:0 и така даде криле на своя тим за успеха. Интересното обаче е, че още преди двубоя чехът е видял раздраната бутонка. Той обаче носил твърде голям размер и нямало кой да му даде други обувки. Затова пък скъсаната му донесе късмет. Играчът обясни по-подробно ситуацията в профила си във "Фейсбук":

"Бих искал да споделя с вас това, което ми се случи вчера. Като футболист в работата си и като всеки, който играе футбол, имам нужда от наистина подходящи обувки. Но номерацията ми наистина е голяма и имам проблем с намирането на подходящи обувки както в Чехия, така и в България. Преди всеки мач се моля да ми издържат бутонките и вчера преди мача виждам, че върхът на едната обувка просто е за отписване. След няколко часа е мачът, никой няма същия размер като моя, нямам и време да намеря нови, какво да правя?!

Единственото, което ми хрумна, е да залепя върха на обувката със секундно лепило, което си нося в случай на нужда. Момчетата в съблекалнята ми се смяха и казаха, че това просто няма да издържи. През целия мач се молех да не са познали, а накрая... Залепената обувка ми донесе щастие.

Сега обаче бързо трябва да намеря нови обувки и се надявам, че късметът ми ще продължи и по-нататък и не е само в скъсаната ми, залепена обувка, която след мача вече е в толкова лошо състояние, че едва ли би издържала и крачка. Благодаря на всички за подкрепата. Само Левски!", написа чешкият бранител, разказвайки куриозната ситуация.