Гочо Василев насмете Камбуров и Локо: Днешните футболисти са много накъдрени, много разглезени

снимка: БГНЕС

Легендарният нападател на Локомотив (Пловдив) Георги „Гочо“ Василев коментира кризата, налегнала тима от „Лаута“. Сребърният медалист от Олимпийските игри в Мексико през 1968 година направи паралел със своето време.

„Не мисля, че има някакъв сериозен конфликт в Локомотив. Доколкото разбрах, Христо Крушарски е платил заплатите на футболистите. Тогава какво искат? Нали всички разбират, че ако Крушарски си тръгне, Локо ще фалира. Надявам се да не се стигне до такава ситуация. Той много обича отбора и вярвам, че ще продължи да издържа и развива клуба.

Крушарски не е мошеник, аз много добре познавам нечестните хора, а той не е такъв. Играчите трябва да разберат, че той има бизнес и сигурно невинаги работите му вървят идеално. Той има заводи в Аржентина, може би изпитва някакви трудности. Очевидно е, че не може да плаща на секундата, но това ставаше само по времето на Георги Илиев.

Иначе всички отбори в България имат трудности, нали. Всички, с изключение на Лудогорец. Не знам защо Мартин Камбуров си тръгна. Той вършеше работа, но може би в случая трябваше да се разбере със собственика в името на клуба.

Струва ми се, че днешните футболисти са много накъдрени, много разглезени. Искат всичко и то на минутата. Получават хиляди левове, така че могат да правят и компромиси. Не съм в клуба в момента, иначе щях да ги науча. За нула време щях да ги строя в две редици, но съм далеч и гледам нещата само отстрани. Щях да ги попитам какви са и какво са дали на Локомотив (Пловдив), за да имат такива претенции.

Аз тогава какво да кажа? Вкарал съм 157 гола, за които съм получил всичко на всичко 300 кебапчета. Ами че аз трябва да правя стачка всеки ден! Но такива са времената. Преди бяхме романтици, играехме за чест, за клуба, за публиката, за удоволствие. Сега играят за пари. Разбира се, че трябва да се плаща, но е нужно и разбиране. Хубаво е играчите да се усещат от време на време, но не виждам да го правят“, сподели Гочо Василев пред „Меридиан Мач“.