Гочето: В ЦСКА изпуска титлата по ненормален начин

ЦСКА не е загубил напълно шансовете за титлата, но след равенството миналата седмица вече абсолютно всичко е в ръцете на Лудогорец. Интригата зависи изцяло от състоянието и формата на Разград. Това заяви Георги Василев в поредния си коментар за случващото се в ЦСКА.

"В Лудогорец имат предимство от три точки, както и в преките двубои. Това означава, че за да стане ЦСКА шампион, Лудогорец трябва да загуби поне 4 точки, а червените да спечелят и трите си мача. Да, Лудогорец играят колебливо и за първи път от доста години се забелязват такива дефекти в представянето им. В ЦСКА пък не са загубили надежда и ще се борят до последно.

Въпреки всичко Лудогорец държи нещата в свои ръце. И битката за титлата зависи от това дали ще успее да ги овладее, или ще ги изпусне. В случай че ЦСКА не стане шампион, което е и доста по-вероятният сценарий, клуба го чака още по-тежко лято от предишните. Хората вече стават крайно нетърпеливи. Не е нормално титлата да се изплъзва под носа на ЦСКА. Едва ли е имало друг полусезон, в който Лудогорец да е събирал толкова малко точки. На "Армията" обаче така и не успяват да се възползват от това", коментира пред "Тема спорт" Гочето. 

"Без голямо значение как ще се развие спорът за първото място, по всичко изглежда, че тема номер едно през следващите двайсетина дни ще е треньорският въпрос. ЦСКА трябва да рискува с назначението, но изборът е доста сложен. През миналата година клубът опита варианта с чужденец, но бързо се отказа от него. На "Армията" се нуждаят от експлозия с треньора, за да събудят отбора. Този човек трябва да вдигне и преобрази играчите и цялостната атмосфера в състава.

Настоящата ситуация с щаба не изглежда твърде удачна. Да, Люпко Петрович и Димитър Пенев са големи имена и със сигурност са от полза, като дават повече спокойствие и увереност на отбора. Малко странно обаче изглежда Добри Митов да е на преден план. Отстрани погледнато е ясно, че Петрович ръководи нещата. Но това едва ли е дългосрочен вариант. Сезонът не е приключил, но със сигурност ръководството вече мисли усилено по въпроса с треньорския пост.

ЦСКА ще се нуждае и от прецизност в селекцията. Отборът има нелоши играчи, а на някои позиции разполага и със солиден избор. За да се пребори за титлата обаче, на ЦСКА са му необходими доста повече майсторство, зрялост и опит. Трябва да се направи сплав между младежки ентусиазъм и разума на ветеран. Доста от настоящите футболисти показват, че не са лидери. Играят добри мачове, но после затъват. Това се отнася най-вече за чужденците. Те не изглеждат като хора, които са се приспособили към специфичната атмосфера и изисквания на голям клуб като ЦСКА. Има играчи като Джеси, които не показват достатъчно ниво.

Дори и голмайсторът Coy, който не е лош футболист, не е на същото ниво като Каранга. На позицията на върха на атаката има отстъпление и неслучайно ЦСКАбележи твърде малко голове. Това идва и от ниската резултатност на фланговите футболисти. В средата на терена пък има интелигентни играчи като Пинто и Тиаго, но и за тях в един момент си казваш: "Добри са, но нещо им липсва".

Важното е треньорът за новия сезон да направи преценката на кого ще може да разчита и на кого не. Но ако неговото назначение се забави, този процес ще се усложни много и ще трябва да се прави в движение.

ЦСКА изненада сериозно Лудогорец с поведението си в първите минути на прекия им двубой. Имаше много високо темпо и преса, предимството бе отчетливо, а гостите бяха стъписани. Изпуснатата дузпа тотално промени настроението в двата отбора. ЦСКА изпусна отличен шанс да нанесе решителен удар в битката за титлата. Нещата вече тотално са извън контрола му. Да, победата във всеки мач е задължителна, но голямата цел изглежда отново ще остане само мечта", завърши той.