Гладиаторите със щеки в ръце Селби и Дин разтрисат Крусибъл от напрежение

снимка: SPORTA.BG

Дин Дзънхуей и Марк Селби правят страхотно зрелище на полуфинала на световното по снукър. Двамата гладиатори с щека в ръка изиграха вече 3 от 4 сесии, а резултатът е 12:12 фрейма. 

Шефийслдският театър "Крусибъл" буквално се тресе от напрежение, защото англичанинът и китаецът са се вкопчили здраво с битка. Веселяка от Лестър изненадващо почна слабо и след първите 8 партии губеше с 3:5. После обаче се съвзе и поведе с 9:7 фрейма. 

Снощи Дин не се предаде и макар че губеше временно със 7:10 и 10:12, накрая изравни за 12:12, при който резултат завърши третата сесия. 

Играта се развива предимно фрагментарно, защото идвамата демонстрират чудесни сейфти удари. Често се стига и до т. нар. "кражби", при които някой постига халф сенчъри, а после другият застава на масата и разчиства всичко, за да грабне победата по цветовете.

В последните 2 фрейма Дин постигна впечатляващи сенчъри брейкове, с които стотачките му тази година на световното вече са 14. Той задмина във вечната ранглиста и своя сънародник Марко Фу.

Феновете на Селби очакват във финалната сесия този следобед той да се събере и да грабне успеха, за да е пак на финал. при успех Веселяка ще защитава титлата си от миналата година, когато на финала срази именно Дин.

В другия полуфинал Джон Хигинс води убедително с 10:6 фрейма срещу Бари Хоукинс. Магьосникът поддържа аванса си през цялото време и само чудо ще спаси Ястреба от загуба срещу намиращия се в прекрасна форма 42-годишен негов опонент.