Гигс ще става асистент на Ван Гаал

снимка: БТА/AP

Райън Гигс е готов да приеме предложението да бъде помощник-треньор в щаба на новия мениджър на Манчестър Юнайтед Луис ван Гаал. Двамата са дискутирали тази възможност в резиденцията на холандеца в родния му град Нордвайк.

Очаква се в четвъртък Луис ван Гаал да бъде обявен за постоянен наследник на Дейвид Мойс начело на "червените дяволи". Има вероятност Гигс да откаже офертата да става асистент, но това едва ли ще се случи, тъй като той иска да остане на "Олд Трафорд".

За пръв път двамата се срещнаха в дома на 62-годишния специалист в Нордвайк и разговарява около 3 часа. Първоначално предложението към Гигс обаче бе направено по телефона през миналата седмица.

Все още не е ясно дали уелското крило ще продължи кариерата си като футболист на Юнайтед за 24-и пореден сезон. До голяма степен това зависи от Луис ван Гаал, който ще трябва да реши дали иска неговият помощник да играе на терена, или да се фокусира върху задачата да му асистира по време на тренировките.

Срядата бе почивен ден за холандските национали от местното първенство, които ван Гаал е събрал на подготвителен лагер в Хьондърло, а от днес заниманията им се подновяват. Към тях ще се присъединят и останалите "лалета", а сред тях е и звездата на Манчестър Юнайтед Робин ван Перси.

Ван Перси бе избран за капитан на Холандия от ван Гаал, като нападателят пък смята своя наставник за ментор. Робин ван Перси ще бъде и капитан на "червените дяволи", когато ван Гаал поеме официално отбора.

Уейн Рууни бе гласен да наследи капитанската лента от Неманя Видич, но след уволнението на Дейвид Мойс плановете се промениха. Освен това, треньор на вратарите ще стане Франс Хоек, а досегашния такъв - Крис Уудс - бе освободен.

Потвърждението за назначаването на Луис ван Гаал начело на отбора ще даде възможност на Юнайтед отново да опита да привлече Люк Шоу. За левия бек на Саутхемптън бяха предложени 27 милиона паунда, но офертата бе отхвърлена с указанието, че той не се продава. В Манчестър обаче са сигурни, че 30 милиона ще са достатъчни за съгласието на "светците" да го продадат.